Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Oklahome i Indiane, povratak Kobeja Bryanta

Nedjeljni raspored ponovno nudi nekoliko utakmica u ranijem terminu. Ovoga puta red je došao na Knickse i Celticse da odigraju popodnevnu utakmicu, a i početak susreta između Miamija i Detroita je nešto ranije nego inače. Derbi večeri je dvoboj Oklahome i Indiane, dok će vjerojatno najviše pozornosti biti usmjereno na Los Angeles gdje će po prvi puta ove sezone zaigrati Kobe Bryant.

New York Knicks (5-13) – Boston Celtics (9-12) 18.00

Obje momčadi ulaze u ovaj susret nakon dvije uzastopne pobjede. Knicksi su nakon niza od devet poraza, ostvarili pobjede u derbiju New Yorka protiv Brooklyn Netsa 113:83 i protiv Orlando Magica 121:83. U oba susreta su sjajno pucali iz igre, kod Netsa 57.1% uz 16 pogođenih trica, a protiv Magica 53% s čak 17 trica. Predvodio ih je Carmelo Anthony sjajnim all-around nastupima, protiv Brooklyna je imao 19 poena, 10 skokova i 6 asistencija, a protiv Orlanda 20 poena, 11 sokova, 4 asistencije i 3 ukradene lopte. Vrlo dobre nastupe prikazali su i Andrea Bargnani  i Tim Hardaway Jr. Bargnani je Netsima ubacio 16 poena, Magicu 17, dok je Hardaway s klupe ubacio 12 i 17 poena. Boston prikazuje vrlo dobre igre u posljednje vrijeme. U utorak su pobijedili Milwaukee Buckse 108:100 predvođeni Jordanom Crawfordom s 25 poena i 5 asistencija, Jeff Green dodao je 18 poena i 5 skokova, a Brandon Bass 19 poena i 9 skokova.Nekoliko dana kasnije u TD Gardenu svladali su Denver Nuggetse rezultatom 106:98. Sjajne igre nastavio je Jordan Crawford s 22 poena i 8 asistencija, Avery Bradley upisao je 18 poena, dok je Kris Humphries s klupe pridodao 18 poena i 7 skokova.

Očekujemo puno poena, a ako Knicksi budu šuterski raspoloženi kao u posljednjim utakmicama, teško će ih Celticsi zaustaviti.

Detroit Pistons (10-10) – Miami Heat (15-5) 00.00

Pistonsi su trenutno u dobro seriji pobijedivši u posljednje četiri utakmice, od toga tri na gostujućem terenu. Sinoć su svladali Chicago Bullse rezultatom 92-75 uz 33 poena, 5 asistencija i 2 ukradene lopte Brandona Jenningsa. Bili su odlično skakački raspoloženi uz čak 51 skok, Andre Drummond 14, Josh Smith 10 i Greg Monroe 12. Miami Heat nakon pobjede nad Minnesota Timberwolvesima 103-82 uz 21 poen, 14 skokova i 8 asistencija LeBrona Jamesa i 19 poena, 5 skokova i 4 asistencije Dwyanea Wadea, večeras traže osvetu za poraz koji im je Detroit nanio u Miamiju 107:97. Startna petorka odradila je sjajan timski posao, Brandon Jennings postigao je 15 poena i 5 asistencija, Andre Drummond 10 poena i velikih 18 skokova. Josh Smith dodao je 15 poena, 4 skoka i 4 asistencija, a Greg Monroe 16 poena, 6 skokova i 5 asistencija. Za veliki doprinos s klupe pobrinuli su se Kyle Singler s 18 i Rodney Stuckey s 16 poena. U redovima Heata James je imao 23 poena, 6 asistencija i 5 skokova, Chris Bosh 14 poena i 6 skokova, a s klupe je Michael Beasley odigrao dosad najbolju utakmicu u dresu Heata s 23 poena i 4 skoka, uz 3 trice.

Miami će u ovom susretu imati na raspolaganju Wade, to nije bio slučaj u prošlotjednom porazu. No unatoč tome, ako Pistonsi nastave s ovakvim partijama, lako je moguće da Miamiju nanesu i drugi poraz. Pogotovo ako raspoloženi budu Drummond i Monroe koje Heat jednostavno ne može čuvati.

Houston Rockets (14-7) – Orlando Magic (6-13) 01.00

Houston dočekuje Orlando nakon velike i uvjerljive pobjede nad Golden State Warriorsima od 105:83. Ta je pobjeda bila vrlo bitna za Houston jer su prekinuli niz od dva poraza i pokazali da nema govora o nekakvom ulasku u krizu. Za to se pobrinuo James Harden s 34 postignuta poena, a vrlo dobru utakmicu odigrao je i Dwight Howard s 22 poena i 18 skokova. Rocketsi na domaćem terenu imaju 9 pobjeda u 12 susreta, dok Orlando ne igra najbolje u gostima te su upisali tek jednu pobjedu u devet gostujućih susreta ove sezone. Trenutno imaju četiri poraza u nizu, s time da je posljednji od prije dva dana bio iznimno težak, rezultatom 121:83 od New York Knicksa. Jedini raspoloženi za igru u tom susretu bili su Arron Afflalo i Victor Oladipo, dok je u potpunosti podbacio Glen Davis sa samo 4 postignuta poena. Očito je da još nije ušao u pravi ritam nakon propuštenih nešto manje od prvih mjesec dana sezone te igra po principu toplo-hladno. Nakon prošle “hladne” utakmice, danas bi bilo vrijeme za jednu “toplu”.

Kvaliteta je uvelike na strani Houstona i sve osim njihove uvjerljive pobjede bilo bi iznenađenje.

Oklahoma City Thunder (14-4) – Indiana Pacers (18-2) 01.00

Derbi večeri. Indiana nakon sinoćnje velike pobjede protiv Spursa dolazi kod Oklahome na još jednu veliku utakmicu. Oklahoma je još uvijek neporažena na svome terenu (9-0) i bit će ovo jedan od najvećih ispita za Indianu u dosadašnjem dijelu sezone. Kevin Durant je dobar kao i uvijek, na Russella Westbrook mogu uvijek računati, a kada im se priključi još netko, gotovo ih je nemoguće za zaustaviti. Prije dva dana svladali su Pelicanse sa 109:95, a 29 poena ubacio je Durant, 25 Westbrook, a 17 Serge Ibaka. Pacersi su sinoć svladali Spurse sa 111:100 i večeras završava njihova gostujuća turneja od pet utakmica. Fantastično je odigrao Paul George s 28 poena te ćemo večeras moći uživati u izravnom dvoboju njega i Kevina Duranta, dvojice od trenutno pet najboljih igrača u ligi. Thunder svoj uspjeh temelji na odličnom napadu, dok Pacersi pobjeđuju zahvaljujući vrhunskoj obrani te ćemo vidjeti čija će filozofija igre večeras biti dobitna.

Susret koji može otići na obje strane. Minimalnu prednost dajemo Indiani koja igra fantastično cijele sezone i ima raznovrsniju momčad od Oklahome.

Los Angeles Lakers (10-9) – Toronto Raptors (6-12) 03.30

Posljednji susret dana po američkim medijima privlači daleko najviše pozornosti budući da će po prvi puta ove sezone na parketu biti Kobe Bryant, legenda L.A. Lakersa. Oporavio se od ozljede Ahilove tetive i sve zanima kakve će igre pružati nakon ove teške ozljede te kako će njegova ekipa igrati sada kad se vraća na parket. U dosadašnjem dijelu sezone ostvarili su omjer 10-9, što je čak i iznad očekivanja. Prije dva dana svladali su Kingse sa 106:100, a predvodili su ih Jodie Meeks i Pau Gasol s po 19 postignutih poena. Raptorsi pak slabo igraju ove sezone te su na omjeru 6-12, što ih sigurno ne zadovoljava jer su mislili da imaju dovoljno snage za ulazak u doigravanje. Trenutno imaju pet poraza u nizu, a posljednji je stigao od Sunsa rezultatom 106:97. Sve bolje igre pruža Amir Johnson (22 poena, 7 skokova), dobar je bio i Kyle Lowry (21 poen, 7 asistencija), a Rudy Gay upisao je double-double od 17 poena i 10 skokova, no ni to nije pomoglo jer osim njih i DeMara DeRozana nemaju igrača koji konstantno doprinose ekipi.

Svakako će ovo biti utakmica s posebnim emocionalnim nabojem za Lakerse te vjerujemo da će doći do pobjede iako su ovakve situacije često dvosjekli mač.

Latest Posts

NE PROPUSTITE