Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Orlanda i Chicaga, ostaje li Portland sam na vrhu Zapada?

Petak je dan kada NBA liga broji najviše susreta. Veèeras ih je na rasporedu dvanaest. No nema nekih susreta koji bi posebno digli prašinu osim susreta Orlanda i Chicaga, treæe i druge ekipe Istoène konferencije. Na Zapadu æe Lakersi i Thunder tražiti povratak pobjedama protiv Warriorsa i Rocketsa a Portland æe nakon juèerašnje domaæe pobjede iæi u goste kod Phoenixa.

Toronto Raptors – New Jersey Nets 01.00

Raptorsi su u dosadašnjem dijelu sezone na omjeru 3-3. Veæinom su to pobjede do kojih su i trebali doæi a porazi u kojima su unaprijed bili otpisani. Zato im je za uspješan nastavak sezone kljuèno pobjeðivati u ovakvim utakmicama. U zadnjoj pobjedi su sjajni bili Bargnani (31 poen, 7 skokova), DeRozan (25 poena, 5 skokova) i Calderon (13 poena, 11 asistencija, 6 skokova). To je glavna okosnica ove momèadi i Netsi se moraju potruditi uštopati ih inaèe do pobjede neæe doæi. Gosti su uz Wizardse uvjerljivo najgora momèad lige. Imaju 6 poraza za redom, a raspored im je takav da ako veèeras ne pobijede niz bi se mogao itekako produžiti. Pod upitnikom za veèerašnji susret su èak tri najbolja strijelca ekipe (Williams, Humphries i Brooks). U zadnjem susretu protiv Bostona samo je Brooks sudjelovao.

Toronto bi bio favorit i da Netsi nisu osakaæeni ozljedama tako da nam se jedinica èini kao veæi zicer veèeri.

Philadelphia 76ers – Detroit Pistons 01.00

Philadelphia napokon igra domaæu utakmicu, i to prvu u ovoj sezoni. Ovakvih pet gostovanja æe im se dogoditi još samo na samom kraju sezone tako da se može reæi kako im je najteži dio rasporeda završen. I to uspješno. Tri pobjede i dva poraza su zadovoljavajuæi i sada je red domaæim utakmicama podiæi broj pobjeda. Sixersi imaju èak šestoricu igraèa koji u prosjeku postižu dvoznamenkasti broj koševa što znaèi da Doug Collins nema problema sa napadom. Obrana je takoðer na nivou tako da veseli vidjeti kako æe izgledati sada kada slijedi malo lakši raspored. Kod Detroita je drugaèija prièa. Bullsi su ih pobijedili u zadnjem susretu i Detroit je izgledao kao i veæinu ove sezone, beskrvno i loše. Vanjska linija opet nije mogla pogoditi šut i to ih je koštalo novog poraza. Rodney Stuckey je upitan za veèerašnji dvoboj radi problema sa preponama.

Philadelphia æe sigurno htjeti podariti svojoj publici pobjedu u prvoj domaæoj utakmici i mislimo kako neæe imati veæih problema protiv Pistonsa.

Washington Wizards – New York Knicks 01.00

Wizardsi su porazom kod Orlanda zabilježili najgori start u svojoj povijesti. Šest poraza za redom uz prosjek od samo 85,2 poena po utakmici je zabrinjavajuæe. Saunders pokazuje kako nije dorastao ovom poslu jer Wizardsi sigurno ‘na papiru’ nemaju najgoru momèad lige. Petorka WallYoungLewisBlatcheMcGee ne izgleda loše i vrijeme je da ih netko drugi preuzme i trgne. U goste im stiže jednako grogirani protivnik. Knicksi su izgubili zadnje dvije utakmice kod kuæe u kojima su bili veliki favoriti. Toronto i Charlotte sigurno nisu ekipe koje bi Knicksima trebali zadavati probleme. Pogotovo je bolan bio zadnji poraz u kojem su im Bobcatsi utrpali 118 poena. Anthony pa i Stoudemire postižu svoje brojke ali problem leži u obrani. Uz ostatak ekipe su u tom segmentu katastrofalni i D’Antoni æe morati na tome sa svojim timom ozbiljno poraditi.

Mala prednost Knicksima jer oni ipak izgledaju kao ekipa koja æe se prije trgnuti od Wizardsa iz letargije u koju su upali. Anthony bi trebao iæi iznad 27 poena, a ukupni zbroj poena ne bi smio premašiti 198.

Charlotte Bobcats – Atlanta Hawks  01.00

Bobcatsi se vraæaju kuæi nakon kratke turneje od tri gostovanja, i to sa zadnjom iznenaðujuæom pobjedom u New Yorku. No malo je stvari što ih može veseliti sa ta tri gostovanja pogotovo ne podatak da su u prosjeku primali 118 poena po susretu. Corey Maggette æe biti upitan za veèerašnji ogled tako da bi moglo nedostajati njegovih 12 poena i 6 skokova što postiže po utakmici. Atlanta dolazi šokirana porazom nakon èak tri produžetka sa osakaæenim Miamijem. U zadnjem produžetku nisu postigli niti jedan poen i izgubili 116:109. Taj podatak naoko i ne treba biti nešto zabrinjavajuæi no kada se zna da James i Wade nisu sudjelovali niti minute u susretu dolazimo do pitanja kako su onda prije èetiri dana pobijedili taj isti Miami ali sa tom dvojicom u postavi i to u gostima. Atlanta je juèer odigrala sveukupno iznimno lošu utakmicu. Oèito ih je onaj ogled protiv Bullsa izmorio a treba istaknuti kako su samo nastavili juèer sa lošim postotkom šuta. Teague, Williams, Johnson i Smith su kombinirano šutirali 16-59 i ne treba previše èuditi poraz.

Atlanta je sigurno favorit no nakon šokantnog poraza i umora nakon tri produžetka u juèerašnjem susretu prednost dajemo domaæinu.

Boston Celtics – Indiana Pacers 01.30

Paul Pierce se polako vraæa u svoju staru formu a samim time i Boston. Bez njega u ekipi startali su s tri poraza, no njegovim povratkom dolaze i pobjede tako da su sada na èetiri u nizu. Susret protiv Indiane æe im biti treæi u nizu od pet domaæih i nadaju se pobjedi. Oèekuju i povratak Raya Allena koji je prošli susret protiv Netsa propustio radi bolesti. Bostonove igraèe pod košem oèekuje težak susret jer im stižu Hibbert, West i Hansbrough. Indiana je meðu najboljim skakaèkim ekipama lige a Boston meðu najlošijim. Ali Indiani bi to mogla biti i jedina prednost, jer se u Grangera i ostatak vanjske linije baš i ne mogu pouzdati. Stožernom igraèu Pacersa ovo je nakon uvodne dvije sezone jedno od najlošijih razdoblja što se individualne igre tièe. Lakši dio sezone je iza njih a nisu se baš iskazali unatoè 4-2 omjeru. David West se nikako ne uspijeva uklopiti i Vogelu predstoji puno posla.

Boston æe nastaviti i veèeras svoj niz pobjeda. Pacersi su u prošloj utakmici protiv Miamija pokazali da se teško nose sa jaèim ekipama. Granger je u lošoj formi i sa Pierceom kao èuvarom teško æe dati više od 16 poena.

Orlando Magic – Chicago Bulls 02.00

Orlando je dosad odigrao èetiri susreta kod kuæe i upisali su sve èetiri pobjede (Houston, New jersey, Toronto, Washington) no sad im slijedi pravi ispit jer dolazi uz Miami najbolja ekipa Istoène konferencije i jedan od glavnih im konkurenata za borbu na vrhu. Dwight Howard je u zadnjih par utakmica pokazao da je još uvijek moæan i postizao brojke kakve samo on može. Veliku pomoæ ima od strane Andersona, igraèa od kojeg se to možda i najmanje oèekivalo kada bi se gledala prva postava. Zasad su najviše zakazali Nelson i Richardson, bekovi koji nisu ni približno na svojim brojkama pa tu leži još dosta rezerve kod Magica. Budu li i veèeras na toj razini teško æe Orlando do pobjede jer æe Chicago to znati iskoristiti pošto su ipak klasu-dvije iznad ekipa koje je Magic dosad dobivao. Rose je nakon utakmice s Hawksima zavapio za malo odmora. Raspored je neumoljiv i igraèi se puno troše, pogotovo oni koji nose ekipu kao što to Rose i èini. Sa pet uzastopnih pobjeda odlaze na gostovanje. Hamilton se vratio u ekipu a to se oèekuje i od C.J. Watsona ovih dana jer nedostaje jedan play koji bi odmorio Rosea na desetak minuta.

Jako nezahvalno za prognozirati, ali æemo ipak dati malu prednost Bullsima radi bolje ekipe i forme. Howard ne bi smio iæi iznad 21 poena radi odliène obrane gostiju.

New Orleans Hornets  –  Denver Nuggets  02.00

New Orleans Hornetsi (2-4) su izgubili èetvrti put u nizu. Ovaj put su poraženi na svom terenu od Philadelphia 76ersa rezultatom 93:101. Hornetsi su odlièno ušli u susret te dobili uvjerljivo 27:16 prvu èetvrtinu, ali gosti dobivaju sve ostale, a posebno uvjerljivo posljednju 34:20. Najbolji u toj utakmici je bio povratnik Eric Gordon s 22 koša. Hornetsi imaju velikih problema sa postizanjem koševa, po utakmici zabijaju samo 87,1 (27. u ligi). Denver Nuggetsi (5-2) su u odliènoj formi. To su još jednom pokazali razbivši Sacramento Kingse 110:83 na svom parketu. Domaæini su kontrolirali utakmicu od samog poèetka, a u jednom trenutku su vodili 31 poen razlike. Taj dvoboj je propustio Nene, a o današnjem nastupu æe se odluèiti prije utakmice.

Prednost Denver Nuggetsima zbog širine momèadi koju imaju, i probati under na zbroj koševa jer æe domaæini pokušati što više usporiti igru.

Oklahoma Thunder –  Houston Rockets  02.00

Oklahoma je u nizu od dva poraza (Dallas, Portland) i taj niz želi danas prekinuti. Portland ih je dobio 93:103, a u toj utakmici Oklahoma nikako nije mogla zaustaviti LaMarcusa Aldridgea koji im je utrpao 30 koševa. Najbolji u redovima Thundera su bili Harden sa 23 koša te Westbrook sa 22. Kevina Duranta je veæinu vremena èuvao Gerald Wallace te je to najveæi razlog zašto je najbolji strijelac Thundera odigrao najgoru utakmicu sezone. Durant je ubacio 19 koševa, ali uz vrlo slab 8-26 šut iz igre. Houston je gostovao kod Lakersa i Clippersa te upisao dva poraza. Protiv Clippersa nisu imali šanse te je veæ na poluvremenu trener Kevin McHale odustao od ganjanja rezultata i izvadio sve najbolje igraèe iz igre. Jedini koji je nešto pokušavao bio je Kyle Lowry koji je u 26 minuta igre postigao 17 poena.

Èista pobjeda Oklahome, te probati over na Kevina Duranta kojeg u Houstonovoj momèadi nema tko èuvati.

Minnesota Timberwolves – Cleveland Cavaliers 02.00

Domaæini su zadnju utakmicu igrali kod kuæe sa Memphisom i izgubili 86:90 u završnici utakmice. Najbolji je opet bio Kevin Love sa 27 koševa i 14 skokova, dok je Ricky Rubio zabio 12 koševa i dodao 10 asistencija. Minnesota svakim danom ima sve više svojih simpatizera zbog svoje lijepe igre i nastave li ovako sljedeæe godine æemo ih gledati u doigravanju. Danas im u goste stiže Cleveland koji je zadnju utakmicu u Torontu lako izgubio 77:92 (ukupan šut im je bio 29%). Najbolji je bio Jamison sa 19 koševa, no ostatak ekipe je zakazao. Žele li danas biti konkurentni morat æe imati više od jednog raspoloženog igraèa.

Minnesota je u ovom trenutku bolja momèad, uz to igraju na domaæem terenu i mislimo da Cavsi imaju male šanse za pobjedu. Over na Kevina Lovea se èini kao dobar izbor.

Utah Jazz – Memphis Grizzlies 03.00

Jazzeri su još  neporaženi (3-0) kod kuæe i žele taj niz danas nastaviti. Zadnju utakmicu su doèekali Milwaukee Buckse koje su pobijedili 85:73, a najbolji u domaæim redovima je bio Al Jefferson sa 26 koševa i 10 skokova. U goste im dolaze Memphis Grizzliesi koji su zadnju utakmicu u gostima pobijedili neugodne Timberwolvese 90:86. U toj utakmici im nije bilo Zacha Randolpha, a neæe ga biti bar još 6 tjedana što æe biti veliki hendikep. Protiv Minnesote je najbolji bio povratnik Rudy Gay sa 19 koševa i baš bi on sad trebao preuzeti veæu odgovornost dok nema Randolpha. Veèeras æe im biti dosta teško, pogotovo u reketu gdje ih èekaju Al Jefferson i Paul Millsap.

Prednost Utah Jazzu zbog domaæeg terena gdje su vrlo neugodni, te neigranja Randolpha što je najveæi problem za Memphis. Probati neki over na Marca Gasola ili Rudyja Gaya.

Phoenix Suns – Portland Trail Blazers  04.30

Phoenix Sunsi (2-4) su poraženi na gostovanju kod Dallas Mavericksa 98:89. Gosti su u utakmici bili samo prvu èetvrtinu, a nakon toga su potpuno pali i dopustili Dallasu da kontrolira utakmicu. Sunsi su gubili 21 razlike u posljednjoj èetvrtini. Najraspoloženiji u redovima Phoenixa je bio Marcin Gortat sa 22 koša i 10 skokova, dok je veteran Steve Nash dodao 15 koševa i 12 asistencija. Portland Trail Blazersi su noæas porazili LA Lakerse 107:96. Gosti su dobili prvo poluvrijeme 56:52, ali sredinom treæe  èetvrtine Portland radi seriju 10-0 koja im daje vodstvo od deset poena razlike na ulasku u posljednju èetvrtinu. Najbolji je bio LaMarcus Aldridge sa 28 koševa i 10 skokova.

Portlandu je ovo back-to-back utakmica, no ne bi trebalo biti problema da ostvare još jednu pobjedu. Probati over na Aldridgea koji je u vrlo dobroj formi.

Los Angeles Lakers – Golden State Warriors  04.30

Lakersi nakon juèerašnjeg  gostovanja i poraza u Portlandu 107:96, doèekuju Warriorse koji imaju 3 poraza u nizu. Noæas su najbolji bili Bryant sa 30 koševa i Bynum sa 21 košem i 12 skokova. Sa Warriorsima imaju odlièan skor – od zadnjih 34 utakmice u Los Angelesu su dobili 31. Golden State ima problema s ozljedama kljuènih igraèa, u prošloj utakmici nije nastupio David Lee, dok se Stephen Curry opet ozlijedio i njihovi nastupi su veèeras pod upitnikom. Tako da æe veèeras Monta Ellis morati sam krenuti u nemoguæu misiju.

Pobjeda Lakersa uz velik broj koševa na utakmici.

Latest Posts

NE PROPUSTITE