Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Thundera i Clippersa, Nuggetsi dočekuju Bullse

Večeras nas u NBA ligi očekuju samo dva dvoboja, ali kako to često biva, oba bi trebala biti vrlo zanimljive i neizvjesne utakmice. Prvo će Oklahoma na svome terenu ugostiti Los Angeles Clipperse, a zatim će Chicago Bullsi pokušati doći do pobjede u gostima protiv Denver Nuggetsa.

Oklahoma City Thunder (7-3) – Los Angeles Clippers (8-4) 02.00

Glavni dvoboj večeri. Oklahoma, koja je do sada neporažena na svome parketu (4-0), dočekuje Clipperse, ekipu koja ima pet pobjeda u zadnjih šest susreta. Zasigurno nas očekuje brz i atraktivan dvoboj prepun postignutih koševa s obje strane budući da obje ekipe gaje brzu i napadačku košarku u kojoj je cilj postići poen više od protivnika, a ne obranom mu onemogućiti postizanje poena. Oklahoma je imala tri dana odmora nakon pobjede protiv Denvera 115:113, u kojoj je sjajan bio Kevin Durant s 38 poena, 8 skokova i 6 asistencija, a nije puno zaostajao ni Russell Westbrook s 30 poena, 12 skokova i 7 asistencija, čime je još jednom pokazao da je ozljeda koljena od prošle sezone u potpunosti iza njega. Clippersi pak nešto umorniji ulaze u utakmicu jer su sinoć igrali protiv Minnesota Timberwolvesa i slavili s tijesnih 102:98. Kada je bilo najpotrebnije povukao je Chris Paul i susret završio s 20 poena i 11 asistencija, a double-double učinak upisao je i Blake Griffin s 20 poena i 10 skokova. Možemo još napomenuti da su ove dvije ekipe igrale prije tjedan dana i da su Clippersi slavili sa 111:103 unatoč 33 postignuta poena Duranta.

Sigurno nas očekuje zanimljiv dvoboj, a malu prednost dat ćemo Oklahomi koja na svome terenu još ne zna za poraz.

Denver Nuggets (4-6) – Chicago Bulls (6-3) 04.30

Najbolja domaća ekipa lige prošle sezone, Denver Nuggetsi, večeras dočekuju Chicago Bullse. Denver je prošle sezone doživio samo tri poraza na svome terenu, a sada imaju “već” dva poraza nakon pet utakmica i očito je da neće uspjeti ponoviti uspjeh iz prošle sezone, no imaju dovoljno kvalitete i znanja da budu na kraju regularne sezone u utrci za doigravanjem. Trenutno imaju niz od dva poraza, prvo su ih svladali Rocketsi, a zatim i Thunderi. Protiv Oklahome je vrlo dobru utakmicu odigrao Ty Lawson s 29 poena, a vrlo dobar je bio i J.J. Hickson s 18 poena i 19 asistencija. Chicago je momčad koja bazira svoj uspjeh na čvrstoj obrani, tako da je teško za očekivati da ponove takve sjajne brojke. Bullsi su nakon nešto slabijeg ulaska u sezonu zaredali s pobjedama, kojih trenutno imaju pet u nizu. Posljednja je stigla protiv Bobcatsa rezultatom 86:81, a ekipu je do pobjede predvodio Luol Deng s 21 poenom i 8 skokova. Problem za ekipu je ozljeda Jimmyja Butlera, koji će propustiti naredna dva do tri tjedna, što znači da ćemo na parketu više gledati Mikea Dunleavyja.

I ovaj dvoboj bi trebao biti napet i neizvjestan do samoga kraja, a prednost ćemo dati Bullsima koji su u boljoj formi i objektivno imaju kvalitetu više u odnosu na protivnika.

Latest Posts

NE PROPUSTITE