Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi vodeæih momèadi lige pripao Cavsima

Sinoæ su u NBA ligi odigrane samo dvije utakmice. Nuugetsi su se na domaæem terenu vrlo lako obraèunali sa slabašnim Clippersima, a derbi veèeri odigran je u Clevelandu, izmeðu istoimenih domaæina i Lakersa. Utakmica je odluèena u korist vodeæe momèadi Istoka u vrlo zanimljivoj završnici.

Utakmica izmeðu Nuugetsa i Clippersa je bila vrlo izjednaèena u prvom poluvremenu, da bi potom domaæini ubacili u višu brzinu i u treæoj èetvrtini napravili razliku od 17 koševa prednosti. Nuggetse su predvodili Carmelo Anthony sa 28 koševa i 10 skokova, te Chauncey Billups sa 20 koševa (13 je ubacio u treèoj èetvrtini). Clipperse je predvodio Craig Smith sa 21 košem, njihov ponajbolji igraè Baron Davis ubacio je samo 8 koševa uz katastrofalan šut iz igre (2:13).

Najzaslužniji za pobjedu Cavsa bili su LeBron James sa 37 koševa i 9 asistencija, te J.J Hickson sa 11 koševa i 14 skokova. Veliki doprinos dao je i Anderson Varejao, ubacio je 11 koševa, uz to vrlo bitna slobodna bacanja u samoj završnici utakmice. Lakerse je predvodio Kobe Bryant sa 31 košem, ali jednostavno nije imao pomoæ suigraèa, Pau Gasol je ubacio 13 koševa, uz loš šut iz igre (5-14).

Nakon utakmice Pau Gasol je izjavio: “U zadnjim minutama sam odigrao vrlo loše, kada sam se i našao na otvorenom šutu jednostavno nisam imao hrabrosti da šutiram s obzirom na promašaje koje sam napravio tijekom utakmice.”

Rezultati:

Cleveland Cavaliers – Los Angeles Lakers 93:87
Denver Nuggets – Los Angeles Clippers 105:85

Latest Posts

NE PROPUSTITE