Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi zaèelja i vrha ABA lige

Deveto kolo regionalne ABA lige donosi nam nekolicinu važnih susreta, sve od derbija zaèelja odnosno susreta dviju najboljih ekipa lige, pa do borbe za èetvrto mjesto izmeðu Union Olimpije i Cibone.

Helios – Zlatorog

U derbiju zaèelja snage æe odmjeriti slovenski dvojac Helios Domžale i Zlatorog Laško. Slovenska javnost æe sve oèi u subotu popodne uprijeti u te dvije mlade momèadi koje æe se uz ‘slovenski prestiž’ boriti za bijeg sa dna ljestvice. Susret se ujedno ubrojava i u regularni dio natjecanja slovenskog prvenstva. Tako æe na pleæima mladih organizatora igre, Daniela Vujasinoviæa (Zlatorog) i Klemena Prepeliæa (Helios) biti velika odgovornost.

Radnièki – Zagreb CO

Zagreb je proigrao, uknjiživši i treæu pobjedu u nizu te imaju sve preduvjete i za èetvrto slavlje. Dolaskom T.J. Forda rastereæen je Damir Mulaomeroviæ, atmosfera djeluje više nego solidna, kao i igra aktualnog prvaka Hrvatske koji je dolaskom Androiæa puno kvalitetnije, ali i kolektivnije poèeo igrati. Na drugoj strani Radnièki je sa pobjedom protiv Crvene Zvezde u proteklom tjednu skinuo jedan težak teret pritiska sa svojih pleæa tako da æe ovu utakmicu odigrati sigurno nekoliko rastereæenije i pokušati iznenaditi Zagreb CO.

Krka – Zvezda

Košarkaši Krke upisali su važnu pobjedu protiv francuskog Le Mansa u treæerazrednom europskom natjecanju. No, putovanje u francuskoj ima i negativnu stranu prièe, a to je da se Allen Ray nije vratio u Sloveniju veæ je produžio do Pao Ortheza gdje æe nastaviti karijeru. Krka je tako dodatno hendikepirana na pozicija razigravaèa, ali usprkos tome vruæi domaæi teren i tvrda obrana su dvije glavne osnove za slavlje protiv beogradske Crvene Zvezde.

Maccabi – Cedevita

U derbiju kola izmeðu dviju najboljih momèadi lige košarkaši Dražena Anzuloviæa tražiti æe treæu uzastopnu pobjedu i to protiv izraelskog Maccabija. U utakmici gdje Cedevita nema puno za izgubiti, a može puno dobiti, za oèekivati je rastereæenu, poletnu igru, i svakako puno kvalitetniju nego prije par dana protiv Bayerna. Dodajmo još kako je Cedevitu pojaèao i bivši NBA košarkaš i hrvatski reprezentativac, Dalibor Bagariæ.

Cibona – Olimpija

Cibona je preko noæi ostala bez trenera i to pred jednim od najvažnijih susreta u regionalnoj ligi. Nakon tri poraza u nizu ‘odletio’ je naš nedavni izbornik Josip Vrankoviæ. No, isto kao i Cibona tri poraza doživjela je i ljubljanska Union Olimpija, ali objektivno sva tri od renomiranijih protivnika. Tako Sašo Filipovski i njegovi izabranici èekaju ‘raspadnutu’ Cibonu koja bi eventualnim porazom dodatno izgubila prikljuèak sa najboljom èetvorkom lige.

Široki – Buduænost

Dok Buduænost u posljednjim susretima bilježi pozitivne rezultate, upisali su èetiri pobjede u posljednjih pet utakmica, Širokom je ovo veoma važna utakmica kojom može prekinuti niz od dva uzastopna poraza, a ujedno da rastereæeni krenu u gostujuæe trotjedno putovanje. Glavni zadatak domaæih košarkaša æe biti zaustavljanje Nikole Vuèeviæa koji je veæ dva put odnio titulu najkorisnijeg igraèa kola u ovom mjesecu.

Partizan – Hemofarm

Košarkaši Partizana su protekli tjedan doživjeli hladan tuš u Laškem izgubivši tada protiv domaæeg Zlatoroga. Iskupljenje æe tražiti pred domaæom publikom, u srpskom derbiju protiv Hemofarma. Pobjeda je imperativ, zato je za oèekivati da ovog puta Partizan neæe toliko dugo odmarati svoj NBA dvojac kao što je uèinio prije sedam dana, veæ da u samom poèetku preuzme kontrolu nad susretom.

Latest Posts

NE PROPUSTITE