Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Zapada između Spursa i Thundera, Lin se vraća u MSG

Šest je utakmica večeras na rasporedu, a dvije su za “prste polizat”. Prvo će igrati Knicksi i Rocketsi, u dvoboju koji bi trebao obilovati atraktivnim potezima, a zatim slijedi dvoboj dvije trenutno najbolje ekipe Zapada – Spursa i Thundera.

Orlando Magic (10-13) – Minnesota Timberwolves (12-9) 01.00

Orlando se s tri pobjede u zadnje 4 utakmice drži 10. mjesta, pozicije s koje čak nije ni isključena borba za doigravanje, iako se tako što čini pomalo nerealno s obzirom na roster kojim raspolažu. Iako nemaju velikih zvijezda, Orlando se snalazi bolje nego što su mnogi očekivali nakon odlaska Dwighta Howarda. U posljednjoj su utakmici porazili Bobcatse rezultatom 107:98, uz po 20 koševa Glena Davisa i Arrona Afflala. Minnesota je od subote postala jedna od ekipa na koje će se svakako trebati paziti. Razlog tome je Ricky Rubio koji se vratio u sastav nakon teške ozljede koljena koju je zadobio prošle sezone. Već je u svojem prvom nastupu ove sezone pokazao što će značiti Wolvesima, te je uz učinak od 8 koševa i 9 asistencija u 19 minuta igre pomogao svojoj momčadi da svlada Dallas u produžetku. Sada kada je tandem koji čine Rubio i All-Star Kevin Love ponovno zajedno, Minnesota se nada borbi za doigravanje.

Prednost dajemo gostima zbog kvalitetnijeg rostera.

New York Knicks (18-5) – Houston Rockets (11-12) 01.30

Knicksi nastavljaju sa sjajnim igrama ove sezone koje su im omogućile trenutno najbolji omjer na Istoku. Carmelo Anthony igra možda i najbolju košarku karijere, Raymond Felton je blizu All-Star razine u zadnje vrijeme, Chandler igra sjajnu obranu i zabija sve što mu suigrači podvale, a Jason Kidd unatoč godinama i dalje “uči” mlađe kolege kako se igra košarka. Još uz sve to Knicksi imaju i 4 pobjede zaredom, a u Madison Square Garden se vraća Linsanity. Jeremy Lin je prije nešto manje od godinu dana u dresu New York Knicksa okrenuo svijet košarke naglavačke, te je postao jedna od najnevjerojatnijih priča u NBA ligi zadnjih godina. Sada se vraća u dvoranu gdje započela njegova luda avantura, no ovaj put u dresu Houstona. Lin je igra ni blizu razine na kojoj je bio u tim trenutcima, ali uz njega stoji James Harden koji se po dolasku iz Thundera pretvorio u zvijezdu Rocketsa, te je igrač All-Star kalibra. Trebat će ga Houston protiv Knicksa večeras, koji su inače na omjeru 10-0 kod kuće.

Knicksi bi trebali odnijeti pobjedu, osim ako Jeremy Lin ne podsjeti na igre od prije godinu dana.

Detroit Pistons (7-19) – Los Angeles Clippers (17-6)  01.30

Detroit nije mogao poželjeti goreg protivnika od Clippersa za prekid crnog niza od četiri uzastopna poraza. Dočekuju Clipperse koji su u naletu i koji su upisali devet uzastopnih pobjeda te je jasno tko u kakvim ulogama ulazi u ovaj dvoboj. Detroit je svoj zadnji, a i četvrti uzastopni poraz, upisao na svom terenu kada su bolji od njih s 88:77 bili Indiana Pacersi. U porazu se istaknuo Greg Monroe s 18 poena i 8 skokova. Clippersi ovom utakmicom završavaju svoju gostujuću turneju u kojoj su do sada upisali tri pobjede iz tri odigrana susreta. Zadnji meč su igrali protiv Milwaukeeja te upisali laganu pobjedu, kojom su stigli do devete uzastopne, što im je najbolji niz u dosadašnjem dijelu sezone. U pobjedi protiv Bucksa, koja je glasila 111:85 najbolji su bili Matt Barnes s 21 poenom, Blake Griffin s 18 poena i 11 skokova te Chris Paul koji je uz 10 poena dodao i 13 asistencija.

Clippersi su veliki favoriti u ovom susretu, te ne bi trebalo biti rezultatske neizvjesnosti.

Oklahoma City Thunder (19-4) – San Antonio Spurs (19-6)  02.00

Večerašnji derbi  igra se u Chesapeake areni, gdje će domaći Thunderi dočekati goste iz San Antonija. Bit će ovo drugi ovosezonski dvoboj rivala iz Zapadne konferencije, u prvoj utakmici koja je se igrala na samom početku sezone bolji su bili Spursi. U jednoj veoma izjednačenoj utakmici, kakva se očekuje i večeras, bolji su bili Spursi rezultatom 86:84. Najbolji u pobjedničkim redovima bio je Tim Duncan s 20 poena i 8 skokova te Tony Parker sa 14 poena i 11 asistencija, dok je najbolji u poraženim Thunderima bio Kevin Durant s 23 poena i 14 skokova. Oklahoma u ovaj susret ulazi kao ekipa s najboljim omjerom u ligi i s najboljom formom. Thunderi su u naletu, ne znaju za poraz već deset utakmica, a zadnji su nastradali Sacramento Kingsi rezultatom 113:103. Najzaslužniji za desetu uzastopnu pobjedu Thundera bili su Kevin Durant s 31 poenom te Serge Ibaka s 18 poena i 11 skokova. San Antonio je drugoplasirana ekipa na Zapadu, odmah iza Oklahome, a u posljednje vrijeme su imali malih problema te su upisali dva poraza u tri posljednje utakmice. Zadnji susret su igrali protiv Bostona i upisali uvjerljivu pobjedu 103:88, te su tako uspjeli prekinuti niz od dva uzastopna poraza. Parker s 22 poena i 8 skokova te Gary Neal s 20 poena bili su najzaslužniji za devetnaestu pobjedu Spursa u sezoni.

Zbog bolje forme i domaćeg terena prednost dajemo Oklahomi.

Memphis Grizzlies (15-6) – Chicago Bulls (13-9)  02.00

Memphis Grizzliesi su imali tri poraza u nizu, a slijedilo im je teško gostovanje kod Utah Jazza u Salt Lake Cityju. Ipak, tamo su pokazali zašto su jedno vrijeme bili najbolja momčad Zapada i upisali su pobjedu 99:86. Nakon izjednačenog prvog dijela u nastavku Memphis je zaigrao mnogo bolje i nije dao domaćinima da se razigraju. Zach Randolph je s 25 koševa i 16 skokova bio najzaslužniji za vrijednu pobjedu u gostima. Večeras im u goste dolazi momčad koja se također oslanja na svoju obranu i svaki napad će se morat dobro potruditi da dođu do koša. Chicago je u takvoj sličnoj utakmici kod kuće svladao Brooklyn Netse s 83:82. Odličnom završnicom Bullsi su došli do pobjede i tako došli do četvrtog mjesta na Istoku. Talijan Marco Belinelli je s 19 koševa bio najefikasniji, dok je Luol Deng pridodao svojih 17. U momčadi Bullsa Kirk Hinrich je upitan za večerašnju utakmicu.

Memphis je vrlo dobra domaćinska momčad i teško će nakon Atlanta sada i Chicago doći do pobjede.

Phoenix Suns (9-15) – Sacramento Kings (7-16)   03.00

Nakon sedam uzastopnih poraza Phoenix Sunsi su upisali dvije pobjede u nizu. Prvo su kod kuće svladali Memphis, a zatim i Utah Jazz rezultatom 99:84. Bila je to jedna od lošijih predstava gostujuće momčadi ove sezone i to je uvelike pomoglo domaćinima da dođu do pobjede.  Od pet dvoznamenkastih igrača Phoenixa najefikasniji je bio Jared Dudley sa svoja 22 koša. Danas imaju lijepu prigodu da dođu do treće pobjede u nizu jer u goste im stižu oslabljeni Sacramento Kingsi. Oni su sinoć kod kuće glatko poraženi od Denver Nuggetsa 122:97. Od prve minute su gosti diktirali igru i Kingsi nisu imali šanse. Tyreke Evans i Marcus Thornton neće danas biti u momčadi i to je veliki hendikep za ionako slabašne Kingse.

Phoenix ovakvu prigodu mora iskoristiti i očekujemo njegovu pobjedu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE