Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbi Zapada San Antonio Spursima

Košarkaši San Antonio Spursa savladali su Dallas Maverickse 99-93 u dvoboju dviju najboljih momèadi Zapadne konferencije i tako poboljšali svoj omjer pobjeda i poraza na 28-4.

Do 13. pobjede u zadnjih 14 utakmica i drugog najboljeg starta u povijesti lige nakon 32 utakmice Spurse je predvodio igraè s klupe Gary Neal s 21 košem, dok je Tim Duncan upisao 17 koševa i 11 skokova. Valja reæi da je Mavericksima nedostajao njihov najbolji igraè Dirk Nowitzki zbog problema s ozljedom koljena, te ostatak društva iz Dallasa taj hendikep nije uspio nadoknaditi, premda je Caron Butler s 30 koševa ostvario rekordan uèinak sezone, a iskusni razigravaè Jason Kidd je upisao trible-double s 12 koševa, 10 skokova i 13 asistencija.

Do pete uzastopne pobjede Orlando Magic došao je u svom Amway Centeru savladavši New York Knickse 112-103. Orlando je imao sedmoricu igraèa s dvoznamenkastim brojem koševa, a najuèinkovitiji je sa 24 koša i 18 skokova bio Dwight Howard. Drugi najefikasniji igraè Magica bio je Hedo Turkoglu sa 17 koševa, dok je s druge strane najbolji bio Amare Stoudamire s 30 koševa. Knicksima je ovo bio peti poraz u zadnjih sedam utakmica i 14. ukupno ove sezone (u 32 utakmice). Opširnije o tom susretu možete proèitati ovdje.

Portland je u svom Rose Gardenu savladao Utah 100-89 predvoðen Wesleyjem Matthewsom koji je s 30 koševa izjednaèio uèinak karijere. LaMarcus Aldridge dodao je 27 koševa u u utakmici u koja se igrala nekoliko sati nakon što su u Portlandu saznali da æe bez svojeg najboljeg igraèa Brandona Roya biti dulji period. Roy je zbog problema s koljenima propustio deset utakmica ove sezone, ukljuèujuæi zadnjih sedam, a generalni menadžer kluba Rich Cho sugerirao je da još dulje vrijeme neæe moæi na njega raèunati.

Uèinkom su se protiv Utaha istakli i Marcus Camby i Andre Miller. Tako je Camby u povratnièkoj utakmici nakon ozljede gležnja upisao èak 20 skokova (njegov skakaèki rekord sezone), dok je Miller zabio 16 koševa i podijelio 10 asistencija. Kod Utaha najbolji je bio Deron Williams s 19 koševa i 8 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE