Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derbiji na Istoku, Knicksi kod Pacersa i Sixersi kod Heata

NBA liga noæas æe nas “poèastiti” s 8 novih susreta. Noæas se biti iznimno zanimljivo na Istoku, gdje imamo 2 vrlo dobre utakmice na rasporedu. Jedan sat nakon ponoæi na parket æe izaæi Indiana i New York, a pola sata nakon njih zapoèet æe susret izmeðu Miamija i Philadelphije. Na Zapadu nema toliko neizvjesnih utakmica, ali moglo bi biti zanimljivo u dvobojima Memphisa i Golden Statea te Lakersa i Netsa.

Toronto Raptors  – Charlotte Bobcats  01.00

Posljednja utakmica Toronto Raptorsa (18-35) bila je protiv jedne od najslabijih momèadi u ligi, ugostili su Washington Wizardse i slavili 99:92 u dosta izjednaèenoj utakmici. Andrea Bargnani uhvatio je formu i ponovo predvodio momèad s 18 poena i 8 skokova. Danas im u goste stižu Charlotte Bobcatsi, protiv kojih imaju èak šest uzastopnih poraza i žarko žele prekinuti taj niz. Bobcatsi (7-43) su u Detroitu upisali poraz od 110:107 nakon produžetka, a to im je bio sedmi uzastopni. Iako su u zadnju èetvrtinu ušli s devet koševa prednosti, na kraju su morali stisnuti ruku domaæinima. Byron Mullens je sa svojih 20 koševa bio najuèinkovitiji u porazu. Corey Maggette je ozljeðen i ne konkurira za današnju utakmicu.

Prednost dajemo domaæim Raptorsima, koji bi danas trebali prekinuti crnu seriju u meðusobnim susretima.

Cleveland Cavaliers  – San Antonio Spurs  01.00

Cleveland Cavaliersi (17-33) su sedmi uzastopni poraz doživjeli kod New York Knicksa 75:91. I prije same utakmice im nitko nije davao previše šanse, jer su nastupili bez Kyriea Irvinga, a na terenu se to samo potvrdilo.  Gaðali su 39% iz igre, izgubili 20 lopti i tijekom utakmice zaostajali po 15-ak razlike. U izostanku Irvinga, najbolji je bio Antawn Jamison s 13 koševa i 7 skokova.  Danas im u goste stižu San Antonio Spursi (36-14) imaju sedam pobjeda zaredom i gaze sve pred sobom. Zadnje su porazili Indiana Pacerse sa 112:103. Gosti još mogu biti zadovoljni, jer su tijekom utakmice gubili i po 20-ak razlike. Sa 23 koša i 11 skokova najbolji je bio Tim Duncan, dok su ga sa po 18 koševa slijedili Manu Ginobili i Tony Parker. Za današnju utakmicu bi se moglo oèekivati da Greg Popovich odmori nekoga od glavnih igraèa, jer je i sam rekao da æe svako malo nekoga odmoriti.

Oèekujemo pobjedu gostiju i produljivanje njihovog niza na osam pobjeda.

Indiana Pacers  – New York Knicks  01.00

Indiana Pacersi (31-21) su zadnju utakmicu sa 104:102 nakon produžetka u gostima pobijedili Houston Rocketse. Najzaslužniji je za to bio Danny Granger koji je zabio 32 koša (6 trica). Indiana trenutno drži èetvrto mjesto na Istoku, a odmah iza njih su Boston Celticsi s pobjedom manje. Veèeras im u goste dolaze New York Knicksi (27-26) koji su ih ove sezone dobili u obje utakmice. Nakon što je obrana New Yorka na trenutak zakazala u petak u Atlanti, ponovo je funkcionirala protiv Clevelanda u Madison Square Gardenu. Goste su ostavili na 75 poena, uz 39 posto šuta iz igre i 20 izgubljenih lopti. Prvi strijelac momèadi je bio J.R.Smith s 20 koševa. Knicksi se polako privikavaju na igru bez ponajboljih igraèa ove sezone, Jeremyja Lina i Amare’a Stoudemirea za koje je sezona možda izgubljena.

Oèekujemo pobjedu Indiana Pacersa, koji bi trebali iskoristiti izostanke kod gostiju. U ovoj utakmici vrijedi probati over na Carmela Anthonyja, koji uzima više šuteva pošto nema Lina i Stoudemirea.

Miami Heat – Philadelphia 76ers  01.30

Miami i Philadelphia æe odigrati svoju èetvrtu i posljednju meðusobnu utakmicu u regularnom dijelu sezone. U prva tri dvoboja je slavio Heat pa se oèekuje da sa 100%-tnim uèinkom okonèaju ovu seriju. Nakon sramote u Bostonu gdje su ih Celticsi porazili s 19 poena razlike slijedi im èak 5 domaæih susreta u nizu a to sve æe odraditi u 8 dana. LeBron James je po drugi puta u karijeri završio utakmicu bez asistencije pa unatoè 23 poena susret s Bostonom je bio razoèaravajuæi i za njega. Mike Miller je i dalje out zbog ozljede. Sixersi (29-23) su imali dva dana odmora nakon velike pobjede u Atlanti. Tada je Elton Brand odigrao jednu od svojih individualno najboljih utakmica u posljednjih nekoliko sezona a bit æe i veèeras na velikom iskušenju iako Miami nema neku posebno jaku unutarnju liniju. Doug Collins tijekom sezone nije imao nekih velikih problema sa izostancima pa æe tako ostati i veèeras. Iako Iguodala vuèe neke sitne probleme bit æe spreman za novi okršaj sa Jamesom te pokušati kopirati sjajnu partiju Piercea od prije dva dana kada je anulirao najboljeg igraèa lige.

Miami je najopasniji nakon poraza a pogotovo onako bolnog kao u nedjelju. Sve osim pobjede Heata bi bilo tretirano kao veliko iznenaðenje.

Detroit Pistons – Orlando Magic  01.30

Ova dva kluba su dosada odigrali samo jedan meðusobni susret od tri koliko imaju na rasporedu. U tom jedinom je slavio iznenaðujuæe Detroit kada je Ben Gordon odigrao sjajnu partiju.Veèeras bi ipak trebao on nastupiti iako vuèe ozljedu dok je Rodney Stuckey daleko od nastupa i u zadnji trenutak æe se odluèiti o njegovom stanju.  Bez ta dva igraèa koji u prosjeku zabijaju zajedno skoro 29 poena po susretu šanse domaæina bi se svele na minimum. U zadnje vrijeme Pistonsi uredno pobjeðuju one utakmice gdje su favoriti dok isto tako gube one gdje im se u poèetku ne daje nimalo šanse. Veèeras takoðer nisu favoriti i odavno su ispali iz bilokakve borbe za play-off pa oèekujemo nešto slabiji intenzitet kod njih. Orlando (32-21) se je doveo u ozbiljnu situaciju nakon što su nanizali sa tri poraza. Indiana im opasno prijeti i trebaju se što prije vratiti na pobjednièke staze. Veèeras imaju za to sjajnu priliku a i vraæa se u momèad njihov najbolji igraè Dwight Howard nakon što je propustio posljednji susret radi problema sa leðima. No, Van Gundyu su došli novi problemi, ovaj put sa Ryanom Andersonom koji je iskrenuo gležanj i sada je on upitan za veèeras. Pošto je Glen Davis odradio sjajnu utakmicu u nedjelju protiv Denvera na toj poziciji krilnog centra ipak ne bi trebalo biti poteškoæa.

Orlando mora igrati na pobjedu od samog poèetka jer im visi 3. mjesto te oèekujemo njihovu pobjedu.

Memphis Grizzlies – Golden State Warriors  02.00

Dvoboj ekipa Zapada. Warriorsi se nalaze na 13. poziciji dok se Memphis nalazi na 5. poziciji. Ove dvije ekipe su se sastajale tri puta ove sezone. Sve tri pobjede su ostvarili Grizzliesi. Warriorsi imaju jako male šanse za ulazak u doigravanje. Nalaze se na dnu ljestvice i imaju èak pet pobjeda manje od Minnesote koja se nalazi ispred njih. Posljednju su utakmicu igrali preksinoæ protiv Lakersa te su upisali peti poraz u nizu i èak osmi u posljednjih deset utakmica(112:120). Najbolji se pokazao David Lee sa 27 poena, 6 skokova i 7 asistencija, a vrlo dobar je bio i Nate Robinson koji je ušao s klupe (17 poena i 7 asistencija). Vjerojatno se uprava kluba pomirila davno s tim da su im male šanse za ovogodišnje doigravanje pa su tako trade-ali Montu Ellisa u Milwaukee, a ozlijedio im se i Stephen Curry. Memphis je sinoæ gostovao kod Oklahome te je pomalo iznenaðujuæe pobjedio (94:88). Najviše poena su upisali O. J. Mayo (22) i Tony Allen (15) koji je tomu još dodao 8 skokova. Domaæoj ekipi neæe nastupiti Andrew Bogut i Stephen Curry, a Memphisu neæe nastupiti Darrel Arthur, dok su Mike Conely i Dante Cunningham upitni.

Malu prednost dajemo Memphisu zbog boljih igara u posljednje vrijeme.

Sacramento Kings – Phoenix Suns  04.00

Veæ je postalo nerealno oèekivati da Kingsi mogu dalje. Nalaze se na pretposljednjoj poziciji Zapada uz negativan skor (19-34). Posljednju su utakmicu ugostili Minnesotu i pobjedili 116:108. Najbolje je odigrao Tyreke Evans koji je postigao 24 poena, 10 skokova i 7 asistencija. Vrlo dobar je bio i DeMarcus Cousins sa 20 poena i 9 skokova. Sunsi (26-26) se nalaze na desetoj poziciji, no mnogi smatraju da zbog igraèkog kadra ne mogu puno napraviti. Zanimljivo je da su jedina ekipa u ligi koja ove sezone nije igrala produžetke. Posljednju su utakmicu igrali protiv New Orleansa i pobjedili su 92:75. Najbolji su bili Jared Dudley (21 poen i 7 skokova) i Channing Frye (14 poena i 11 skokova). Kingsima su upitni Marcus Thornton i John Salmons. Sunsima neæe nastupiti Grant Hill, a Markieff Morris je upitan.

Prednost dajemo gostujuæoj ekipi zato što imaju šanse za ulazak u doigravanje pa bi igraèi trebali imati veæu volju.

Los Angeles Lakers – New Jersey Nets  04.30

Prvi i jedini ovogodišnji susret izmeðu ovih ekipa. Lakersi su se utaborili na treæu poziciju i uspijevaju je obraniti od Clippersa. Preksinoæ su ugostili Golden State Warriorse, te su se pobjedom 120:112 iskupili za lošu predstavu sa prethodne utakmice. Najbolji je bio Kobe Bryant sa 40 poena, a dobri su bili i Pau Gasol (26 poena i 11 skokova) i Ramon Session (23 poena i 9 skokova). Dolazak Sessiona u klub pokazao se kao dobar potez. Utakmicu je obilježilo uganuæe noge njihovog centra Andrewa Bynuma. Netsi su posljednju utakmicu igrali protiv Sacramenta, te su upisali treæu pobjedu u nizu (111:99). Najviše poena je upisao Anthony Morrow (24), mnogima poznat po tomu što je nosio dres Dražena Petroviæa na natjecanju u pogaðanju trica na All-Star veèeri. Dobar je bio i Deron Williams koji je upisao double-double (19 poena i 15 asistencija). Domaæoj ekipi su upitni nastupi Andrewa Bynuma i Jordana Hilla. Gostujuæoj ekipi neæe nastupiti èak èetiri igraèa (Brook Lopez, Keith Bogans, Shelden Williams, Damion Jones), a upitan je nastup Jordana Farmara.

Prednost dajemo Lakersima koji su puno kvalitetnija ekipa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE