Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derek Fisher o playoff nadama Knicksa

Raditi u New York Knicksima nije lako, već godinama jedna od najskupljih NBA franšiza ne ostvaruje ni približne rezultate koje bi zadovoljile zahtjevne navijače. Dolaskom Phil Jacksona na čelo organizacije te Dereka Fishera na mjesto trenera ostvaren je pozitivan pomak ali sam proces povratka Knicksa u vrh lige će još potrajati.

Solidan ulazak u sezonu i dobre igre dvojca Carmelo Anthony-Kristaps Porzingis vratile su nadu navijačima za mogući povratak u playoff, ali 6 poraza u zadnjih 7 utakmica podsjetili su na stare, prošlogodišnje Knickse, ekipu bez ritma u napadu i s lošom obranom. Posljednji poraz od Boston Celticsa udaljio je Knickse od osmog mjesta na istoku koje trenutno drže Indiana Pacersi s omjerom 25-23 dok su Knicksi na omjeru 23-28. Poraz od Celticsa se nije svidio ni vlasnicima Knicksa koji su bili dosta uznemireni nakon posebno blijede predstave svojih igrača koji su bili u potpunosti nadigrani od strane Celticsa koji su ostavili Knickse na 38% šuta iz igre te 16 izgubljenih lopti.

Ipak trener Fisher u tome ne vidi ništa zabrinjavajuće, na pitanje bi li bio razočaran kada Knicksi ne bi ušli u play off odgovorio je: „Neulazak u playoff ne bi bio razočaravajući, mi gradimo ekipu s puno novih igrača, nema puno „elitnih“ ekipa koje žive od novaka, mi moramo prihvatiti činjenicu tko smo i što radimo te ne dopustiti da drugi definiraju što je uspjeh za nas“, za kraj je dodao „Knicksi bi se trebali fokusirati na proces stvaranja, a ne rezultat.

Ove riječi imaju smisla kada se pogleda napredak u odnosu na prošlu sezonu kada su Knicksi ostvarili samo 17 pobjeda. Trenutno Knicksi imaju razloga za nadu u liku Kristapsa Porzingisa te dosta prostora pod salary cap-om. Iskustvo i znanje Phila Jacksona biti će potrebno iduće ljeto na tržištu slobodnih igrača preko kojega će se Knicksi pokušati vratiti na stare staze slave.

Latest Posts

NE PROPUSTITE