Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deron Williams: Svi su me otpisali

Prije samo nekoliko godina, razigravač Brooklyn Netsa Deron Williams bio je jedan od najboljih igrača u NBA ligi, onakav igrač od kojega ste mogli svaku večer očekivati dvadesetak koševa i desetak asistencija. Kao takav, doveden je u Brooklyn (tada još New Jersey) i nagrađen mega-ugovorom od gotovo 100 milijuna dolara 2012. godine. Prema mišljenju mnogih, tog igrača više nema.

Naime, Williamsovu karijeru u Brooklynu su do sada otežale brojne ozljede gležnja koje su dovele to toga da je lani zabilježio statistički najlošiju sezonu (14,3 koša i 6,1 asistencija) još od 2006. godine kad je bio rookie. Ipak, sam Williams tvrdi da se osjeća puno bolje i da mu je laknulo što više nije pod toliko velikom pažnjom medija nakon dvije lošije sezone. Povjerio se Mikeu Mazzeu (ESPN New York): „Svi su me manje-više otpisali. Zadnje dvije sezone jednostavno nisam imao povjerenja u svoje gležnjeve. Bojao sam se raditi stvari za koje sam sposoban…“

„Ima pogled čovjeka koji svima želi nešto dokazati“, kaže suigrač Kevin Garnett.

Brooklyn je kao momčad u prilično složenoj situaciji. Centar Brook Lopez muku muči s ozljedom stopala, iskusni Paul Pierce je otišao, Joe Johnson je sve stariji, nemaju izbora na draftu, a ni mjesta na salary capu za dovođenje zvjezdanih pojačanja. Kad bi Williams barem približno vratio staru formu iz doba dok je igrao za Utah Jazz, Brooklyn bi odmah postao neusporedivo opasnija momčad.

Latest Posts

NE PROPUSTITE