Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deron Williams u Bešiktašu?

Danas se sve glasnije spominje vijest o dogovoru izmeðu razigravaèa New Jersey Netsa, Derona Williamsa i turskog kluba Bešiktaš oko suradnje u sljedeæoj natjecateljskoj sezoni.

Turski NTV Spor javlja kako je sve dogovoreno izmeðu ove dvije strane i da æe u narednim danima doæi i do službene potvrde. Beškitaš je inaèe poznat po dovoðenju NBA zvijezda jer je za njih igrao i Allen Iverson prošle sezone. Što se tièe Williamsa, spominje se ugovor na jednu sezonu, s time da ima opciju prema kojoj može raskinuti ugovor onoga trenutka kada lockout u NBA ligi završi.

Ukoliko bi se ovo ostvarilo, Williams bi bio prvi od veæih NBA zvijezda koje æe potražiti posao u nekoj drugoj ekipi ukoliko se lockout oduži. Ipak, treba uzeti ovu vijest s nešto zadrške jer još nije do kraja jasno kakve su procedure što se tièe potpisivanja NBA igraèa s važeæim ugovorom za neku drugu ekipu.

Osim Williamsa, spominje se i Zaza Pachulia koji je navodno takoðer vrlo blizu prelasku u Bešiktaš. Pachulia takoðer ima važeæi ugovor sa svojom ekipom, Atlanta Hawksima, na još dvije godine te i njegov prelazak u neku drugu ekipu treba staviti pod znak upitnika.

Što se tièe prelaska nekog NBA igraèa koji ima važeæi ugovor sa svojom NBA ekipom u neku (europsku) ekipu, ta ekipa bi prvo morala platiti osiguranje za igraèa, a osim toga moraju dobiti i pismo potvrde od Meðunarodne košarkaške organizacije (FIBA). Još nijedan igraè nije zatražio pismo potvrde pa još nije poznato kako æe FIBA reagirati, no ukoliko bi dopustili dolazak NBA igraèa bez veæih komplikacija, tada bismo mogli vidjeti veliki broj NBA igraèa kako dolaze u Europu. Naravno, pod uvjetom da se lockout u NBA ligi oduži i da sljedeæa sezona bude ili odgoðena ili otkazana.

Latest Posts

NE PROPUSTITE