Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose i Chicago Bullsi u lošim odnosima

Kao što se i nagađalo već duže vrijeme, dolazi sve više potvrda kako nešto ne štima u odnosu između uprave Chicago Bullsa i njihove glavne zvijezde, Derricka Rosea. Ako proučimo kronologiju događaja, uvidjet ćemo da već jedno dulje vrijeme postoje naznake o nevoljama u raju. Sve je počelo 2013. kada je Roseov brat (ujedno i njegov menadžer) optužio Bullse za neaktivnost u razmjenama i za to kako nisu Derricka okružili s dovoljno dobrih igrača. Nakon toga su se iste sezone javile teorije zavjere o tome kako se najmlađi MVP lige zapravo oporavio od ozljede, ali ne želi riskirati karijeru zbog, kako on smatra, igranja za nedovoljno dobru momčad.

U ljeto 2014. su se pojavile glasine kako je uprava nezadovoljna Roseovom nezainteresiranošću za razgovor s Carmelom Anthonyjem u pokušajima nagovoranja da potpiše za Bikove. Ovo je ljeto pak iznikla priča kako Jimmy Butler baš i nije u najboljim odnosima sa svojim partnerom na bekovskim pozicijama i kako ne poštuje njegovu radnu etiku te smatra da bi se lice franšize trebalo više truditi na treninzima. To su obojica naravno kasnije negirali i tvrdili kako imaju odličan odnos. Čini se da je još uvijek istinita ona stara da gdje ima dima ima i vatre jer je reporter ESPN-a, Brian Windhorst, ovaj tjedan izjavio sljedeće:

Prekid između Derricka Rosea i Bullsa je započeo. Ne znam koliko će dugo trajati i hoće li uopće biti kompletiran, no možete ga vidjeti. Momčad i franšiza polako nastavljaju dalje.“

Windhorst je po mnogima respektabilan reporter i sumnja se da bi takvo što izmislio ili neutemeljeno iznio u javnost. Vidljivo je da je Butler polako preuzeo ulogu glavnog nositelja i lica organizacije. Pitanje je da li su problemi između Rosea i organizacije rješivi ili su došli do točke s koje nema povratka. Hoće li Rose dobiti očekivani produžetak ugovora od strane Bullsa 2017. ili uopće dočekati kraj svog trenutnog ugovora u crveno-bijelom dresu su različiti scenariji sapunice kojoj trenutno ne znamo kraj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE