Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose još uvijek nije siguran hoće li igrati ove sezone

Najveća zvijezda Chicago Bullsa i najmlađi MVP u povijesti lige, Derrick Rose ove sezone još nije odigrao niti jednu utakmicu. Regularni dio sezone bliži se kraju, a Rose još uvijek nije odlučio hoće li igrati ili ne.

Doigravanje u NBA ligi započinje 20. travnja te ekipe imaju još 4 do 6 utakmica do kraja regularnog dijela sezone. Rose, koji je dobio odobrenje od liječnika za povratak na parket još prošlog mjeseca, još uvijek drži opciju povratka na parket otvorenom.

“Ne, neću objaviti kako ću propustiti cijelu sezonu. Još uvijek držim otvorenim opciju povratka”, izjavio je razigravač Bullsa.

Rose je nekoliko puta izjavio kako je fizički spreman za povratak, ali da psihički još nije na zadovoljavajućoj razini i da ne može sa samopouzdanjem igrati u najvišoj brzini, kako je to igrao u svoje prve četiri NBA sezone. Već tjednima redovito trenira s ekipom, prije utakmica odrađuje zagrijavanje i šuterski trening te se navijači Bullsa nadaju kako će ga vidjeti ove sezone u igri.

Njegov povratak uvelike bi povećao šanse Bullsa u doigravanju, ali ne treba ni očekivati sjajne igre kao prošle sezone jer će mu trebati neko vrijeme da se vrati u igračku formu i uhvati ritam igranja.

Bullsi su trenutno na omjeru pobjeda i poraza 42-34 čime drže peto mjesto Istočne konferencije. Imaju šanse doći na četvrto mjesto, ali mogu i pasti na sedmo ako zaredaju s lošim rezultatima. Do kraja sezone preostaje im šest utakmica, tri kod kuće i tri u gostima. Od tih šest utakmica samo dvije igraju protiv playoff ekipa (Miami, New York), dok bi u preostale četiri trebali slaviti što najvjerojatnije znači da će ostati na petoj poziciji Istoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE