Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose najavio pohod Bullsa na titulu

NBA liga budi se iz “ljetnog sna” te ekipe ovih dana započinju s trening kampovima. Prije otvaranja kampa, sve ekipe moraju održati druženje s medijima, gdje glavni igrači i treneri govore o narednoj sezoni. To su jučer napravili Chicago Bullsi, a najviše zanimanja očekivano je privukao Derrick Rose.

Rose nije igrao utakmicu od doigravanja prošle godine, kada je ozlijedio koljeno i propustio cijelu prošlu sezonu. Sada je u potpunosti spreman i očekuje velike uspjehe od ekipe naredne sezone.

“Ono što me tjera naprijed je želja za osvajanjem naslova prvaka”, rekao je Rose, najmlađi MVP sezone u povijesti lige. “To je jedina stvar koja mi nedostaje u životopisu. Mislim da je sada pravo vrijeme za osvajanje titule. Moji suigrači se pripremaju za veliku sezonu, kao i ja. Trebala bi ovo biti luda, magična sezone u kojoj će nas svi pratiti. Trebalo bi biti uzbudljivo za navijače Bullsa.”

Eksplozivni razigravač Bullsa na parket bi se trebao vratiti 5. listopada, kada Chicago igra prvu predsezonsku utakmicu protiv Indiana Pacersa. Ono što sve zanima je kako će Rose igrati, a on na to odgovara:

“Mislim da ću igrati na jednak način kao i prije. Jedina stvar što se promijenila je moje samopouzdanje. Mislim da sada imam više povjerenja u moju igru. Cijelu sam godinu trenirao i radio na svome tijelu. Željan sam konačno izaći na parket i dokazati da sam isti, ali efikasniji igrač, u odnosu na prije ozljede.”

I ostali igrači Chicaga su jučer progovorili s medijima. Joakim Noah izjavio je kako je u potpunosti spreman, da više nema problema s ozljedama stopala kao prošle sezone te da ih čega uzbudljiva sezona.

Luol Deng je najviše morao odgovarati na pitanja oko novog ugovora, budući da mu isti istječe nakon ove sezone. Bilo je nekih razgovora tijekom ljeta oko produženja, ali nije došlo do dogovora. Deng je izjavio da se sada ne želi time baviti nego samo želi igrati i koncentrirati se na košarku.

Trener Tom Thibodeau izjavio je kako smatra da je Rose donio pravu odluku propuštanjem cijele prošle sezone te da ne može reći hoće li Rose imati ograničenja na minutažu. Sve će ovisiti o prvim utakmicama, te ako najveća zvijezda ekipe ne bude imala nikakvih problema, od početka će sezone igrati punom minutažom, bez ikakvih ograničenja.

Latest Posts

NE PROPUSTITE