Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose najavljuje prekid 16-godišnje suše

Košarkaški reprezentativci Sjedinjenih Amerièkih Država odluèni su u namjeri da ne ponove pogrešku koju su prije èetiri godine napravili njihovi prethodnici…

S istinskim zvijezdama u momèadi, poput LeBrona Jamesa i Dwyanea Wadea, Sjedinjene Države osvojile su tek broncu na Svjetskom prvenstvu prije èetiri godine u Japanu. Bolja od njih u polufinalu (101-95) bila je grèka reprezentacija kojoj tada nije ostalo snage za finalni meè protiv Španjolske (70-47).

” Taj je rezultat slomio srce mnogima” priznaje Derrick Rose, od kojeg se u Turskoj (28. kolovoza – 12. rujna) oèekuje velik doprinos u igri Amerikanaca koji zlato èekaju veæ šesnaest godina.

“Ona momèad nije zajedno “disala”. Mi smo mladi i volimo zajedno igrati” dodaje.

Predsjednik Košarkaškog saveza Sjedinjenih Amerièkih Država, Jerry Colangelo, takoðer se nada najboljem rezultatu na predstojeæem Mundijalu. Uvjeren je da æe se igrati kolektivna igra, jer u momèadi ne postoje igraèi “èiji je ego jako izražen.”

Podsjeæamo, SAD je jedan od suparnika Hrvatske u istanbulskoj skupini (B) Mundijala. U njoj se nalaze još i Slovenija, Brazil, Iran i Tunis

Latest Posts

NE PROPUSTITE