Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Izvor: Derrick Rose najkorisniji igraè NBA lige

Prema pisanju amerièkih medija vodstvo NBA lige danas bi trebalo proglasiti 22-godišnjeg razigravaèa Chicago Bullsa Derricka Rosea najkorisnijim igraèem lige za netom završenu regularnu sezonu. Ova vijest je još uvijek neslužbena i prema njoj bi Rose po prvi put trebao dobiti nagradu koju je prije njega dvije sezone zaredom osvajao LeBron James.

Prvi izbor drafta iz 2008. godine tako bi trebao postati i najmlaði igraè u povijesti NBA lige koji je osvojio ovu nagradu. Prije njega najmlaði je bio Wes Unseld koji je tu nagradu osvojio s 23 godine davne 1969. kada je bio proglašen i novakom godine. Rose je ujedno i prvi igraè nakon Michaela Jordana koji je osvojio MVP nagradu u dresu Chicaga Bullsa.

Ove sezone pokazao je izniman napredak u svojoj igri, pogotovo u šutu za tri poena koji mu je bio najslabija strana u igri otkako je došao u ligu, te je Bullse predvodio do najboljeg omjera lige 62-20.

Prosjeèno je na utakmicama regularnog djela sezone provodio 37,4 minute na parketu, te je bilježio brojke od 25 koševa (44,5% šuta iz igre) uz 7,7 asistencija, 4,1 skokova i 1 ukradenu loptu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE