Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose: Neću se suzdržavati

Danas je započela NBA predsezona, vrijeme u kojem ekipe odigravaju “prijateljske” utakmice i tako se pripremaju za početak regularnog dijela sezone, odnosno za kraj listopada.

Prvu utakmicu već su u Turskoj odigrali Oklahoma i Fenerbahče (pobjeda Oklahome 95:82), a drugi susret, koji započinje jedan sat nakon ponoći po srednjoeuropskom vremenu, igra se između Chicago Bullsa i Indiana Pacersa.

Tom se susretu raduje velika većina NBA ljubitelja zbog povratka na parket Derricka Rosea, koji je jučer napunio 25. godina te se vraća u igru nakon 525 dana izbivanja zbog operacije koljena. Spreman je za susret i jedva čeka da se ponovno nađe na parketu sa svojim suigračima.

“Igrat ću na isti način kako sam i uvijek igrao”, izjavio je Rose nakon posljednjeg treninga Bullsa. “Neću se suzdržavati. Ekipa će igrati onako kako ja diktiram ritam, zato moram biti agresivan kako bi suigrači bili otvoreni. Drago mi je što sam ponovno na parketu sa suigračima te se veselim utakmici.”

Trener Bullsa Tom Thibodeau najavio je kako će Rose odigrati dva ili tri puta po šest do osam minuta. Ako se bude dobro osjećao i dobro izgledao na parketu, možda će dobiti i koju minutu više, no sigurno je da ga trener neće odmah staviti “u vatru” pod maksimalnim opterećenjem, posebno jer se još ne zna kako će reagirati nakon toliko dana neigranja.

Možemo spomenuti i kako bi ova utakmica trebala biti povratak Dannyja Grangera, sjajnog krilnog igrača Pacersa koji je prošle sezone odigrao samo pet utakmica zbog problema s koljenom. I on će igrati sa smanjenom minutažom, ali do početka sezone bi trebao biti u potpunosti spreman.

Latest Posts

NE PROPUSTITE