Derrick Rose: Nije stvar u j****** novcu, dovoljno sam zaradio

Derrick Rose se vratio u momčad Cleveland Cavaliersa nakon što je napustio tim, jer je razmišljao o odlasku u mirovinu. Mediji su već pisali da bi Rose u slučaju završetka karijere izgubio čak 80 milijuna dolara od ugovora s Adidasom. Bivši osvajač MVP nagrade kaže da njegov povratak nikako nije financijski motiviran.

“Čovječe, nije me briga, ne bih htio biti nepristojan, no ne zanima me j***** novac”, rekao je Rose novinaru Daveu McMenaminu. “Ne radi se o tome. Uštedio sam dovoljno novca. Ako sam htio otići, već bih otišao. Kao što sam rekao vraćajući se ovdje, prvi sljedeći korak je rehabilitacija. Bit ću tu da pružim podršku svom timu, a onda ćemo s vremenom vidjeti kako će se situacija razvijati.”

Rose je zahvalio momčadi za razumijevanje, a na pitanje novinara je li zatražio razmjenu, Rose je rekao da mu to nikad nije palo na pamet.

“Ne, ne, i ne. Trade? Ne”, odgovorio je. “Ja sam u jednoj od najboljih momčadi u ligi. Zašto bih tražio da me razmijene? Dali su mi odličnu priliku i pokazali su da će mi ju dati i ubuduće. Samo želim ponovno igrati.”

Jedan od razloga zbog kojih je Rose razmišljao o umirovljenju jest da je umoran od ozljeda. Više operacija koljena već je onemogućilo da ostvari veće stvari u karijeri, tako da su njegove frustracije razumljive.

U sedam utakmica ove sezone je prosječno zabijao 14,3 poena uz 2,6 skoka te 1,7 asistencija po utakmici. Ako se uspije vratiti i nastavi pružati takve igre, zasigurno će biti pojačanje za Cavse.