Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose o New Yorku

Ovo ljeto je za Chicago Bullse počelo razmjenom njihovog „domaćeg heroja“ i najmlađeg MVP-a u povijesti lige, Derricka Rosea, i tim potezom je počela neka nova era u Chicagu.

Tom razmjenom, Rose je Vjetroviti grad zamijenio Velikom Jabukom i postao je član New York Knicksa, a o novoj ekipi ima samo riječi hvale.

Naime, NBPA (National Basketball Players Association) je objavio članak o tome kako je Rose prihvaćen u New Yorku, a najbitniji dio tog članka je ovaj:

„Osjetio se probuđenim od strane New Yorka dan prije njegove prve press konferencije. Fanovi su ga impresionirali, od hodanja po cesti (dobivao je uzvike tipa: ‘Yo, D-Rose, možemo u playoff ove godine!’), do večere u jednom od mnogobrojnih restorana u gradu i do izlaska u 1Oak klub (gdje je DJ na razglasu rekao ‘Poželimo dobrodošlicu Derricku Roseu, najnovijem članu New York Knicksa!’). Naredni dan je Rose slikao MSG koji je na ogromnom ekranu imao modifikanovu sliku Rosea u dresu Knicksa uz riječi ‘Dobrodošao Derrick Rose’. Tu se prvi puta vidio Rose u dresu Knicksa s brojem 25. Isto tako, taj dan je Rose vidio Spikea Leeja, koji mu je odmah rekao: ‘Tu sam ako me trebaš. Sada kada si Knick volim te kao igrača. Ti si sada jedan od mojih.“

Svakako impresivna dobrodošlica, ali Rose nije mogao napisati ovo a da ne spomene Chicago, koji ga je odgojio od malih nogu pa sve do njegovog stasanja kao igrača.

Ipak, ne vjerujem baš da će se navijačima Bullsa svidjeti kontekst u kojem je Rose spominjao najveći grad savezne države Illinois.

Nastavak članka:

„Osjećao sam mnogo ljubavi. To malo osjećaš u Chicagu, ali to nije na nivou New Yorka, pa te nekako ‘nabrije’ da izađeš na parket i igraš. Nisam ni podigao loptu, nisam pogodio koš, a oni su već uzbuđeni. Jedva čekam da vidim ove fanove kada počnemo da pobjeđujemo.“

Čini se da samouvjerenja ne nedostaje, ali pitanje je na što je ciljao s komentarom o Chicagu.

Ipak je on pričao da bi u svom rodnom gradu završio karijeru, ali očigledno je, kao i s ostatkom ekipe, i s čitavim gradom nešto puklo, u što je malo teško povjerovati.

Chicago je Roseu dao mnogo šansi da se vrati na svoj nivo nakon mnogih teških ozljeda i svejedno su svaki puta kada bi se on vraćao sanjali zakucavanja i Staceyja Kinga kako se pita što radi Goran Dragič, i kako to da nije dobio memo da Rose može da ide upstairs.

San im se nije ostvario, ali su ga sada prebacili u najveći grad u Americi, New York.

Latest Posts

NE PROPUSTITE