Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose ponovio Tonija Kukoèa

Najbolji košarkaš Chicago Bullsa Derrick Rose, jedan od kandidata za najkorisnijeg igraèa regularnog dijela sezone NBA lige, odigrao je u ponedjeljak naveèer neobiènu utakmicu.

Ponovno je bio uobièajeno uèinkovit, s 31 ubaèenim košem je bio prvi strijelac svojem momèadi, ali imao je i èak deset izgubljenih lopti èime je sasvim sigurno kumovao neoèekivanom domaæem porazu Bullsa od Philadelphije (97-85). Amerièke je novinare zaintrigirao podatak o dvoznamenkastom broju izgubljenih lopti, a Chicago Tribune je iskopao podatak da se jednom igraèu Bullsa to posljednji put dogodilo još 14. sijeènja 2000. godine. Autor tog nesretnog uèinka bio je – Toni Kukoè.

Radilo se o utakmici koju je Chicago kod kuæe izgubio od kasnijeg Kukoèevog kluba Atlante (89-83), a hrvatski košarkaš je, baš kao i Rose, bio najbolji strijelac svoje momèadi s 19 poena. Imao je i devet asistencija, ali je dojam pokvario s deset izgubljenih lopti. Bili su to, inaèe, posljednji Kukoèevi tjedni u Chicagu, samo nekoliko tjedana kasnije je zamijenjen u Philadelphiju.

O tek drugom porazu Bullsa u posljednjih 14 utakmica i svojoj slaboj igri Rose je izjavio:
“Izašli smo na parket tromi. Nismo bili spremni za utakmicu. Za poraz sam definitivno ja kriv. Igrao sam užasno, nemarno. Morat æu pogledati snimku i nauèiti nešto iz toga.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE