Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose: Prošlost je nebitna

Spinovi, crossoveri, polaganja na drugi obruč kroz „šumu ruku“, to je pedigre na koji nas je Derrick Rose navikao u svojoj MVP sezoni već sada daleke 2011. godine. Nažalost kao što znamo, njegova koljena nisu izdržala ta silna opterećenja te je teško očekivati da ćemo ikad više gledati takve majstorije u njegovoj ulozi.

No, Rose je očito svjestan toga i izjavio je kako mu to nimalo ne stvara problem:

Ta slava je gotova čovječe. Rekao sam vam da bi pitanje trebalo biti: ‘Mogu li igrati?’. Ako mogu igrati, mogu igrati. Nema veze što sam radio kad sam bio mlađi“.

Cijeli život ste naviknuti na brzi ritam. Onda dođe ozljeda i to mijenja sve te morate pronaći način kako da vratite svoj ritam – kako ćete skakati pri šutu, kako ćete skakati na tricama. Sve te sitnice se broje“, osvrnuo se i na svoje ozljede.

Carmelo Anthony je također svjestan da Rose više nikad neće biti isti, ali i kako je vrlo važna figura u u ostvarivanju uspjeha New York Knicksa:

Ne mislim da će ikad više biti isti Derrick Rose. Bit će dobar, ali drugačiji igrač sada. To je ono što sada pokazuje“.

Rose ove sezone zabija solidnih 15,8 poena po utakmici, no broj asistencija, s obzirom na napadački talent Knicksa, bi trebao povećati sa sadašnjih 4,8 po susretu.

Latest Posts

NE PROPUSTITE