Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose putuje s Chicagom, ali još nije blizu povratka

Ponajbolji košarkaš današnjice Derrick Rose (25) započet će putovati sa svojom NBA momčadi Chicago Bullsima na utakmice, ali je njegov povratak na parket još daleko od realizacije.

Pred najboljom momčadi Istočne konferencije NBA lige u prošloj sezoni su dva gostovanja na Floridi kod aktualnog prvaka Miami Heata i Orlando Magica, a s klupe za pričuvne igrače susret će pratiti i njezin najbolji igrač Derrick Rose.

Podsjetimo da je Rose potrgao prednje križne ligamente koljena u travnju prošle godine, zbog čega je njegova momčad, koja je slovila za jednog od favorita za naslov, poražena u prvom krugu doigravanja od Philadelphije.

“Ne želimo nikada u potpunosti isključiti neku opciju, ali Rose tek mora odraditi pravi trening sa suigračima da bi uopće i razmišljali o njegovom povratku na parket”, rekao je trener Chicaga Tom Thibodeau.

“Ne želimo staviti datum povratka. Bit će spreman kada će biti spreman. Bilo to odmah nakon All-Star stanke ili mjesec dana kasnije. Konkretno, kada odradi trening punog inteziteta i sljedeći dan ne osjeti posljedice u koljenu tada možemo govoriti o njegovom povratku. Prema mom mišljenju pred njim je još dug put oporavka”, smatra Thibodeau.

Chicago je ove sezone trenutno tek peta momčad Istoka s omjerom pobjeda i poraza 16-13. Koliko su Bullsi ranjivi bez Rosea govori podatak da su u posljednjoj utakmici pred svojim navijačima poraženi od Charlotte Bobcatsa, koji su prethodno upisali 18 uzastopnih poraza.

Latest Posts

NE PROPUSTITE