Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose uništio Lina i New York, Celticsi bolji od Clippersa

Polako se gasi sjajna zvijezda Jeremyja Lina. Sve je manje njegovih partija na razini onih kada je zadivio i zaèudio cijeli NBA i košarkaški svijet. U ponedjeljak naveèer ga je prizemljio Derrick Rose.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Brandon Jennings (34)
  • Asistencije: Rajon Rondo (10)
  • Skokovi: Kris Humphries (18)
  • Ukradene lopte: Paul Millsap (5)
  • Blokade: Bismack Biyombo (4)

Gostovao je New York kod Chicaga i izgubio 104:99. Šesta je to izgubljena utakmicu u nizu Knicksa, a Chicago je, pak, dobio desetu od posljednjih jedanaest. Opet je briljirao Rose i nitko ga od Knicksa nije mogao zaustaviti. Utakmicu je završio sa 32 poena, šest skokova i sedam asistencija, a ostatak posla su obavili Gibson i Boozer (po 15 poena) i Noah (12 poena). Lin je na drugoj strani imao 15 poena i osam asistencija, ali i još jednu utakmicu sa slabim šutom od 4-11. Najbolji kod Knicksa je bio Carmelo Anthony s 21 poenom i osam skokova.

Boston je dobio tek drugu utakmicu na zadnjih devet gostovanja. Nakon poraza od Lakersa u završnici, 24 sata kasnije su slavili kod druge momèadi iz LA-a, Clippersa. Bilo je 94:85, a Celticse je do uspjeha vodio dvojac Paul Pierce (25 poena, tri skoka i sedam dodavanja) i Kevin Garnett (21 poen, osam skokova i tri asista).

U utakmici velikih brojki Minnesota je slavila kod Phoenixa 127:124. Kada veæ mora igrati bez prvog playa Rickyja Rubija, Minnesota je svo težište svoje igre bacila pod koševe, što je sasvim logièno jer i ima ponajbolji centarski dvojac lige. Kevin Love je ubacio 30 poena uz sedam skokova, a Crnogorac Nikola Pekoviæ 24 uz osam skokova. Bilo je to dovoljno za Sunse koje je predvodio Steve Nash sa 25 poena i deset asista.

Deveti put zaredom je Detroit izgubio utakmicu u Salt Lake Cityju. Utah je ovom prilikom slavila 105:90, a kljuè pobjede su bili Al Jefferson s 33 poena i èak 19 skokova, te C.J. Miles koji je u zadnjoj èetvrtini ubacio tri trice (ukupno 15 poena na ogledu).

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE