Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Derrick Rose: Vlasnici su krivi za štrajk, a ne mi

Prošlogodišnji najkorisniji igraè (MVP) najjaèe košarkaške lige svijeta (NBA), Derrick Rose, smatra da su za lockout, koji je veæ odgodio prva dva tjedna sezone, odgovori vlasnici momèadi.

“Tužno je to, ali svi znaju da to nije naša greška. Da se nas pita mi bi veæ bili na terenu i radili ono što najbolje znamo”, rekao je košarkaš Chicago Bullsa Rose.

Zbog štrajka u NBA ligi veæ su otkazani trening-kampovi, pripremne utakmice i prva dva tjedna sezone. Za Rosea je to i više nego frustrirajuæe.

“Vlasnici ne razmišljaju uopæe o tome što mi govorimo i tražimo. Ne uzimaju u obzir èega se mi odrièemo zbog njih. Morat æemo èekati i vidjeti kako æe se cijela situacija razriješiti”, smatra MVP prošle sezone.

Rose je bio siguran da æe barem dio sezone biti odgoðen.

“To se znalo. Ali ne mogu razgovarati na tu temu.”

Rose unatoè neizvjesnosti hoæe li i kada štrajk završiti naporno radi i trenira iako nema sve potrebne uvjete za rad.

“Radim na sebi. Popravljam šut, dribling i sve ostalo. Samo nastojim biti bolji i pametniji igraè nego što sam bio prošle sezone. Želim da moj košarkaški kvocijent inteligencije bude bolji”, veli Rose.

Mladi košarkaš Chicago Bullsa predvodio je svoju momèad do najboljeg omjera u ligi prošle sezone (62-20), te je pritom u prosjeku zabijao 25 poena po utakmici èime je zaradio titulu MVP-ja lige.

“Imali smo odliènu prošlu sezonu tako da je ova situacija za nas i više nego razoèaravajuæa”, zakljuèio je Rose.

Latest Posts

NE PROPUSTITE