Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Deset trica Chalmersa, Orlando svladao Clipperse

Miami je napokon pobijedio i to vrlo lako. Na gostovanju kod Sacramento prvaci NBA lige su slavili 128:99. Time je Miami prekinuo kratki niz od dva poraza zaredom.

No, od 26. prosinca prošle godine je Miami upisao čak pet poraza u osam utakmica i svaka buduća pobjeda zbog toga više veseli. Ovom prilikom na pobjednički trak Miami nije vratio niti LeBron James (20 poena, 5 skokokova i 7 asistencija), niti Dwyane Wade (11 poena, 5 skokova i 7 asistencija), već Mario Chalmers.

    • Rekorderi dana

  • Koševi: Mario Chalmers (34)
  • Asistencije: Chris Paul (16)
  • Skokovi: Nikola Vucevic (15)
  • Ukradene lopte: LeBron James (5)
  • Blokade: Markieff Morris (4)

Završio je Chalmers utakmicu s 34 poena, a pritom je za tri poena gađao 10/13. Inače, izjednačio je klupski rekord po broju ubačenih trica na utakmici, a sada je vlasnik istoga zajedno s Brianom Shawom. O utakmici se nema što previše govoriti jer je u trećoj četvrtini prednost Miamija odlazila i preko 30 poena razlike.

Iznenađenje večeri je poraz L.A. Clippersa na domaćem parketu od Orlanda (104:101). Bio je to tek četvrti domaći poraz Clippersa, a došao je uslijed ogleda protiv relativno slabe momčadi sa Istoka. Sjajni Blake Griffin (30 poena, osam skokova i sedam dodavanja) je predvodio Clipperse i čuvao im vodstvo od početka, pa sve do 42 sekunde prije kraja.

No, tada je J.J. Reddick pogodio tricu, gurnuo Orlando u vodstvo, a Crawford je u zadnjem napadu promašio tricu za domaćina, odnosno, odlazak u produžetak. Sjajan je u sastavu Orlanda bio Arron Afflalo s 30 poena, te po sedam skokova i asistencija. J.J. Reddick je dodao 21 poen, te neke ključne poene u završnici.

Chicago je u noći s petka na subotu razbio New York u gostima, da bi tek 24 sata kasnije posrnuo od Phoenixa, jedne od najslabijih momčadi lige. Slavio je Phoenix s uvjerljivih 97:81. Bila je to 2.000 pobjeda Phoenixa u povijesti, te su četvrta najbrža momčad koja je ostvarila taj veliki jubilej. Isto tako, Phoenix je pobijedio nakon čak 12 poraza zaredom u gostima.

Memphis je osokoljen pobjedom protiv San Antonija došao u Dallas i bio prizemljen uz 104:83 domaćina. Dirk Nowtizki je počeo u petorci, te je postigao 17 poena, uz šest skokova i tri asista. Nije promašio tricu iz igre (3/3), kao što je i cijela momčad gađala odličnih 64 posto za tri poena (11 od 17).

Moramo spomenuti i Washington Wizardse, koji su nakon pobjede protiv Oklahome uspjeli svladati i Atlanta Hawkse rezultatom 93:83. Osim pobjede, navijače Wizardsa veseli i povratak Johna Walla, koji je zaigrao prvi puta ove sezone i za 21 minutu ubacio 14 poena i podijelio 4 asistencija.

Latest Posts

NE PROPUSTITE