Detroit doveo Motiejunasa i Thorntona

Posljednji je dan prijelaznog roka u NBA ligi te imamo prvu veću razmjenu dana. Naime, Houston Rocketsi su poslali centra Donatasa Motiejunasa i beka Marcusa Thorntona u Detroit u zamjenu za Joela Anthonyja i zaštićeni izbor prve runde.

Godinu drafta za pick ne znamo, a što znamo? Znamo da je zaštita top-8 i znamo da Detroit pobjeđuje još jedan trade u posljednja dva dana. Nakon što su za Brandona Jenningsa i Ersana Ilyasovu dobili odličnog Tobiasa Harrisa, sada su za „nebitnog“ Joela Anthonyja dobili Motiejunasa koji je još prošle godine pokazao odličan potencijal (12 poena, šest skokova, 50% šuta iz igre) i samo trebaju biti strpljivi da se on potpuno oporavi od svojih ozljeda. Dobili su još sharpshootera Marcusa Thorntona kojem je Detroit sedma ekipa u karijeri.

U svakom slučaju, Detroit je sigurno bolje prošao od Houstona u ovom tradeu, a sigurno je kako će kritika biti na račun Daryla Moreya koji ponovno radi čudan potez. Da li ovo znači da Dwight Howard ostaje? Ne znamo još ništa, ali prema glasinama s one strane Atlantika, trenutno nema aktivnih razgovora o njegovoj razmjeni.

Inače, treba još i spomenuti razmjenu Jarnella Stokesa u New Orleans iz Miamija u kojoj su Pelicansi dobili “samo” određenu količinu novca. Ovo je klasičan salary dump (rješavanje situacije sa capom da se izbjegne porez) Miamija kako ne bi plaćali luxury porez.