Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Detroit doveo Motiejunasa i Thorntona

Posljednji je dan prijelaznog roka u NBA ligi te imamo prvu veću razmjenu dana. Naime, Houston Rocketsi su poslali centra Donatasa Motiejunasa i beka Marcusa Thorntona u Detroit u zamjenu za Joela Anthonyja i zaštićeni izbor prve runde.

Godinu drafta za pick ne znamo, a što znamo? Znamo da je zaštita top-8 i znamo da Detroit pobjeđuje još jedan trade u posljednja dva dana. Nakon što su za Brandona Jenningsa i Ersana Ilyasovu dobili odličnog Tobiasa Harrisa, sada su za „nebitnog“ Joela Anthonyja dobili Motiejunasa koji je još prošle godine pokazao odličan potencijal (12 poena, šest skokova, 50% šuta iz igre) i samo trebaju biti strpljivi da se on potpuno oporavi od svojih ozljeda. Dobili su još sharpshootera Marcusa Thorntona kojem je Detroit sedma ekipa u karijeri.

U svakom slučaju, Detroit je sigurno bolje prošao od Houstona u ovom tradeu, a sigurno je kako će kritika biti na račun Daryla Moreya koji ponovno radi čudan potez. Da li ovo znači da Dwight Howard ostaje? Ne znamo još ništa, ali prema glasinama s one strane Atlantika, trenutno nema aktivnih razgovora o njegovoj razmjeni.

Inače, treba još i spomenuti razmjenu Jarnella Stokesa u New Orleans iz Miamija u kojoj su Pelicansi dobili “samo” određenu količinu novca. Ovo je klasičan salary dump (rješavanje situacije sa capom da se izbjegne porez) Miamija kako ne bi plaćali luxury porez.

Latest Posts

NE PROPUSTITE