Tuesday, December 12, 2023

ZADNJE OBJAVE

Detroit: Odlazak stare garde

Pistonsi su se oèito odluèiti za novi val klinaca. U planu pomlaðivanja najvjerojatnije neæe krenuti u utrku za dvojicom slobodnih igraèa, McGradyjem i Princeom, a zanimljivo æe biti pratiti i sudbinu Richarda Hamiltona.

Zaštiæeni:
Rodney Stuckey, Jonas Jerebko

Prioritet èelnika Pistonsa moralo bi biti izjednaèavanje svakakve ponude vezane uz Rodneya Stuckeya. Rijeè je o (po)najboljem igraèu Detroita iz prošle sezone.

Što se tièe Jerebka tu je stvar nekoliko ‘hladnija‘. Prioritet nije zadržavanje tog mladog 23-godišnjeg krilnog košarkaša, a pitanje je i da li postoji nekakav ozbiljan interes meðu ostalim klubovima za njegovo dovoðenje.

Nezaštiæeni:
Tracy McGrady, Tayshaun Prince, DaJuan Summers, Chris Wilcox

McGrady je najvjerojatnije veæ otpisan, dok bi slièna sudbina mogla zahvatiti i vrijednog Princea koji je u sve ozbiljnim špekulacijama vezanim uz Magic i Clipperse.

Što se tièe preostale dvojice, njih se trenutno ne spominje u okvirima Pistonsa.

Pod ugovorom:
Richard Hamilton, Ben Gordon, Charlie Villanueva, Jason Maxiell, Will Bynum, Greg Monroe, Ben Wallace, Austin Daye, Terrico White, Brandon Knight, Kyle Singler, Vernon Macklin

Uz 8. izbor NBA drafta, Brandona Knighta tu je i ‘vjeèiti’ sveuèilištarac sa Dukea, Kyle Singler, vrijedan i borben krilni košarkaš. Na poziciji branièa uz spomenute košarkaše su još Ben Gordon i Will Bynum.

Pod košem ostaje 37-godišnji Ben Wallace. A tu su i Greg Monroe te Jason Maxiell. Na nedavnom draftu su izabrali još mladog, Vernona Macklina. A naravno ne smijemo zaboraviti i na krilnog centra, 27-godišnjeg Charlieja Villanuevu.

Kandidat za otpis:
Richard Hamilton

Kao što smo rekli Pistonsi su oèito krenuli u pomlaðivanje sastava. A u tu prièu se više ne uklapa ni legendarni Rip Hamilton, ponajbolji krilni košarkaš u zadnjih 10 godina. Igraè koji je sada veæ u 34. godini života bi za naredne dvije godine morao primiti dobrih 25 milijuna dolara. A kao što smo veæ gore spomenuli na njegovoj poziciji je draftiran Singler, a pod ugovorom drže još i mladog, 23-godišnjeg Austina Dayea.

Latest Posts

NE PROPUSTITE