Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Detroit Pistons dobivaju novog vlasnika?

Vlasnica NBA kluba Detroit Pistons Karen Davidson u petak je potvrdila da pregovara sa kalifornijskim milijarderom koji je zaintersiran za kupnju te posrnule franšize.

Tom Gores je zainteresirani ulagaè, a glasnogovornik vlasnice Pistonsa dodao je da obje strane nastavljaju dobro zapoèetu poslovnu suradnju.

Izjava o moguæoj prodaji rijetka je službena izjava od strane Karen Davidson, koja je do sada uglavnom šutjela o moguæoj prodaji kluba. Tri sata nakon njene objave, Goresov glasnogovornik takoðer je objavio rijetku službenu izjavu u ime potencijalnog kupca.

“Željno išèekujemo nastavak rasprave sa Karen Davidson i njezinim timom. Napredak je vidljiv i obje strane naporno rade na tome da uspiju usuglasiti dogovor” izjavio je Mark Barnhill, Goresov suradnik.

Karen Davidson, udovica dugogodišnjeg vlasnika Billa Davidsona, sagledavala je moguænost prodaje samo ekipe ili ekipe u paketu sa raznim drugim sadržajima. Da bi došlo do bilo kakve prodaje, potrebna je dozvola od NBA lige.

Prošle godine financijski magazin Forbes procijenio je vrijednost Detroit Pistonsa na 479 milijuna dolara, ali ta je vrijednost na poèetku ove godine pala na samo 360 milijuna dolara.

Potencijali kupac Tom Gores rodom je iz Michigana, savezne države u sklopu koje se nalazi grad Detroit. Diplomu je stekao na sveuèilištu Michigan State no trenutno živi na Beverly Hillsu u saveznoj državi Kalifornija. Njegovo bogatstvo procjenjuje se na 2.4 milijarde dolara.

“Mislim da je to vrlo bitno za navijaèe, da se za klub interesira netko tko je vezan uz Michigan, tko razumije kako je to biti iz Michigana” izjavio je krilni centar Pistonsa Charlie Villanueva.

Davidson se nadala da æe dogovor o prodaji kluba postiæi i prije poèetka ove sezone, pregovori su se vodili sa Mikeom Ilitchem, vlasnikom dvije sportske franšize – Detroit Tigersa i Detroit Red Wingsa. Ti pregovori su na poslijetku prekinuti.

Detroit Pistons trenutno su 11. ekipa na Istoènoj konferenciji, samo èetiri ekipe su slabije od njih na Istoku. Prošle sezone ekipa je dotaknula dno sa 27-55 omjerom, meðutim ove sezone nije došlo do potrebnog veæeg pomaka u rezultatima. Prazne tribine na domaæim utakmicama dodatno ukazuju na teško stanje u klubu koji je prije samo 7 godina bio na tronu NBA lige.

“Želio bih kad bi proces dobivanja novoga vlasnika bio gotova stvar, da možemo poèeti iæi naprijed sa cijelom organizacijom u smjeru u kojem želimo iæi” dodao je Villanueva. “Ali biti æe puno išèekivanja danas. Vrlo sam uzbuðen. Jedva èekam izaæi van, na parket”.

Latest Posts

NE PROPUSTITE