Wednesday, April 24, 2024

ZADNJE OBJAVE

Detroit Pistonsi će umiroviti dres Ripa Hamiltona

Detroit Pistonsi nedavno su umirovili brojeve dva startera iz šampionske generacije Detroit Pistonsa 2004. godine. Svoje dresove pored legendi Pistonsa našli su Ben Wallace (3) i Chauncey Billups (1) nosioci igre Pistona s početka 2000 – tih godina kada su Pistonsi igrali šest uzastopnih finala Istoka.

U skorije vrijeme svoje mjesto na stropu dvorane Palace of Auburn Hills trebao bi naći i bek šuter Richard aka RIP Hamilton s brojem 32 kojeg je nosio tijekom svoje devetogodišnje karijere u ekipi iz Savezne države Michigan.

Hamilton je Detroit došao u rujnu 2002. godine iz Washington Wizardsa u zamjeni koja je uključivala i tadašnjeg All Star igrača Jerry Stackhousea. RIP je bio vodeći strijelac Detroita sedam uzastopnih sezona do 2003. do 2010. godine. Poznat po svojim energičnim kretanjima bez lopte i konstantnom trčanju kroz blokove i zahvaljujući čvrstoj obrani s bekovske pozicije bio je glavni kotačić u pobjedi nad Indiana Pacersima u finalu Istoka 2004. godine.

Zanimljiva činjenica vezana za Hamiltona je to da je čak tri puta lomio nos u samo dvije sezone te je nakon trećeg puta ostavio zaštitnu masku na licu sve do kraja svoje karijere 2013. godine.

Osim osvajanja prstena 2004. godine u kolekciji ima i NCAA naslov 1999. s UConn Huskiesima. U ligu došao kao 7. izbor drafta nakon naslova u NCAA, nosio dresove Washington Wizardsa, Detroit Pistona te Chicago Bullsa , tri puta biran u All Star momčad, te karijeru je završio s brojkama: 17.1 poena, 3.4 asista uz 45% uspješnosti iz igre za oko 32 minute u prosjeku.

Organizacija Pistona ovim umirovljenjem pokazuje koliko cijeni generaciju koja je vratila košarku u Detroit početkom 21. stoljeća. Ostaje pitanje hoće li će se odati počast i preostaloj dvojci iz startne petorke slavnih Pistonsa Rasheed Wallaceu i Tayshaun Princeu, te ponovo dokazati da je košarka timski, a ne individualni sport.

Latest Posts

NE PROPUSTITE