Wednesday, May 8, 2024

ZADNJE OBJAVE

Detroit umirovljuje Rodmanovu ‘desetku’

Detroit Pistons, nekadašnji klub bivše velike NBA zvijezde Dennisa Rodmana, umiroviti æe njegov dres sa brojem 10. Ceremonija je planirana tijekom poluvremena utakmice u mjesecu travnju.

Ekscentrièni Rodman, koji se tijekom karijere najviše iskazao po velikom broju upisanih skokova, pomogao je Detroitu u osvajanju titula 1989. i 1990. godine. Èast umirovljenja dresa dobiti æe 1. travnja kada Pistonsi ugošæuju Chicago Bullse, klub s kojim Rodman ima tri naslova prvaka.

“Individualna priznanja nikada za mene kao igraèa nisu bila bitna, ali velika je èast biti nagraðen na ovaj naèin za moj doprinos klubu. Ta organizacije dala mi je šansu bez obzira na moju graðu ili školu iz koje sam došao. Jedino mi je žao što meðu nama više nema Chucka Dalyja, èovjeka koji je više vjerovao u mene nego ja sam. Siguran sam da æe na neki naèin on biti s nama toga poslijepodneva”, izjavio je Rodman putem svojega menadžera.

Trenutno ‘desetku’ u Pistonsima nosi novak Greg Monroe, kojemu æe i dalje biti dopušteno nositi taj broj.

U 549 utakmica koliko je Rodman odigrao za Detroit, ostvario je prosjek od 8,8 koševa i 11,5 skokova po utakmici. Dva puta bio je proglašen i najboljim obrambenim igraèem lige, 1990. i 1991. godine.

Dennis Rodman biti æe osmi igraè kojemu æe Detroit umiroviti broj.

Latest Posts

NE PROPUSTITE