Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Devin Harris je Dallasova pogreška desetljeæa

Prošle sezone su Dallas Mavericksi odluèili uzeti Jasona Kidd od New Jerseyja, te su za njega, izmeðu ostalih, suprotnoj strani ponudili 25-ogodišnjeg Devina Harrisa.

U drugom dijelu prošle sezone Harris se privikavao na novo okruženje, na poèetku ove je bio ozlijeðen, a onda je od 14. studenoga krenuo šou ovog organizatora igre.

Na pet utakmica (od devet) je postigao 30 i više, na èetiri je imao osam i više asistencija, a uvjerljivo najbolju igru je pokazao u nedjelju naveèer na gostovanju kod Phoenixa. New Jersey je pobijedio 117-109, a Harris je u potpunosti zasjenio starijeg i uglednijeg kolegu s druge strane Stevea Nasha.

U suradnji s Vinceom Carterom Harris igra sjajno, te je otvorio novu eru New Jerseyja, ali je i pokazao da je Dallas grdno pogriješio kada ga je mijenjao za Kidda. Jer, Jason Kidd unatoè svojim genijalnim idejama na parketu sve više kopni zbog godina i ne može se toliko dobro nositi s mlaðom generacijom. A, baš je jedan od predvodnika novog vala Devin Harris.

Trenutaèno je Harris osmi strijelac lige sa 23.5 poena po utakmici, dok je dvanaesti asistent lige sa 6.4 dodavanja po ogledu.

Harrisova statistika od 14. studenoga:
vs Atlanta: 30 poena, 6 skokova, 8 asistencija
vs Atlanta: 33 poena, 3 skoka, 10 asistencija
vs Cleveland: 23 poena, 3 skoka, 4 asistencije
vs Toronto: 30 poena, 2 skoka, 5 asistencija
vs LA Clippers: 18 poena, 2 skoka, 10 asistencija
vs LA Lakers: 21 poen, 4 skoka, 6 asistencija
vs Sacrametno: 18 poena, 2 skoka, 7 asistencija
vs Utah: 34 poena, 4 skoka, 6 asistencija
vs Phoenix: 47 poena, 7 skokova, 8 asistencija

Latest Posts

NE PROPUSTITE