Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Devin Harris, veteran sa 25 godina

Mada je Devin Harris proveo dva mjeseca sa Netsima prošle sezone, nakon tradea koji je poslao Kidda u Dallas, mnogo stvari u ekipi èine mu se novima.

Osim što se mora priviknuti na novi tip napada koji se forsira, Harris mora nauèiti što znaèi biti veteran u ekipi i koliko je bitno da svojim primjerom vodi mlade igraèe.

Harris ima samo 25 godina i iza sebe pune èetri sezone. Ipak, on je samo jedan od osam igraèa Netsa sa barem toliko godina iskustva u ligi. Dok je igrao za Maverickse, kojima nije nedostajalo iskustva, imao se kome obratiti za savjet.

Na pitanje kada je zadnji put imao slièan ‘veteranski‘ status, odgovorio je: “Nikad. Ovo je za mene jedna potpuno nova situacija, s obzirom da sam sa samo pet godina igranja u ligi jedan od iskusnijih. Deèki traže da im pomognem na razlièite naèine, a samo prije godinu-dvije, ja sam bio kao oni.”

Nakon toliko promjena u ekipi i dovoðenja mnogih mladih, neiskusnih igraèa, vodstvo od strane Harrisa i Vince Cartera biti æe od velike važnosti ove godine. Kao da nije dovoljno što se od njih oèekuje da budu na najvišem igraèkom nivou, nego još moraju izvlaèiti i ono najbolje iz svojih suigraèa da bi i kao ekipa bili što uspješniji.

Harrisa je vrlo uzbuðen i u vezi nove uloge koju bi trebao imati kao organizator igre. Lawrence Frank pokušava ugraditi novi sistem igre koji bi dao naglasak na agresivniji ulazak prema košu i vraæanje lopte na distancu. Harris je jedan od najboljih u ligi kad je u pitanje ulazak prema košu, zahvaljujuæi svojoj kontroli lopte i brzini, i jedva èeka da iskoristi slobodu koju bi mu ovako posloženi napad mogao dati. “Želim više kontrole na terenu,” rekao je Harris, koji priznaje da tu slobodu nije imao pod Avery Johnsonom u Dallasu. “Želim kontrolirati napad, želim kontrolirati tempo i mislim da sa igraèima koje imamo, ovo mora biti naèin na koji æemo igrati.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE