Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dino Guteša upisao i treæu pobjedu

U NCAA ligi ovih smo dana saznali za još jednog našeg predstavnika, a to je Dino Guteša koji nosi dres Dawson Community College. U Junior Colleage natjecanju njegovo je sveuèilište upisalo treæu pobjedu u nizu.

Juèer su igrali protiv sveuèilišta Minot Air Force Base, a utakmica je završena rezultatom 93:61. Naš košarkaš odigrao je otprilike 27 minuta i u to vrijeme upisao 2 koša, 12 skokova, 3 asistencije, 2 ukradene lopte i 2 blokade.

“U tu utakmicu smo ušli jako snažno i agresivno, dosta èesto nam se zna desiti da uðemo nezainteresirani i onda nas protivnièki sastav kazni sa laganim zicerima ili koševima za tri poena. To se èesto dogaðalo minule sezone, ali ove godine smo promijenili princip igranja. Protivnici nisu loše igrali protiv nas, samo nisu mogli nametnuti svoj ritam igre, jer im mi nismo to dozvolili. Sto se tièe obrambenog djela moramo neke stvari popraviti, jer ima dosta nedostataka, dok smo u napadu odlièni uz veæu dozu agresivnosti. Zasluženo smo dobili utakmicu i sada je bitno da se odmorimo jedan dan i nastavimo se pripremati za nadolazeæi turnir u Willestonu.” izjavio je za naš portal Dino Guteša, te dodao mišljenje o svojoj juèerašnjoj igri:

“Jako sam zadovoljan sa svojom igrom. Ušao sam snažno i borbeno i bez straha sam se borio sa post igraèima. Jest da je nekada teško igrati tu poziciju, jer se zna desiti da doðe netko tko je jaèi od tebe i(li) viši. Ali sa voljom i radom se da sve to savladati. Najviše volim igrati obranu jer bez toga teško da se može opstati na terenu, i uz to se treba zagraðivati i uzimati skokove. Mislim da odraðujem jako dobar posao pod košem. Sto se tièe napada ja sam više igraè zadatka, meni nije bitno koliko zabijem, bitno je da odradim svoj posao. Sve u svemu trener je zadovoljan sa mojom igrom kao sto sam i ja sam. Jedino sa radom æu napraviti nešto više i savladavati prepreke koje dolaze tokom sezone.”

Sveuèilište Dawson ima ovog ljeta visoke ciljeve, a to nam je iz prve ruke za kraj potvrdio i naš sugovornik. “Oèekivanja za tu sezonu su jako velika, naš cijeli tim se trudi ove godine da napravimo jedan veæi korak, a to je da uðemo u drugi krug Region XI, što nam prošle godine nije uspjelo (ispali u prvom krugu od Western Nebraska Community  College). Cilj nije samo uæi u drugi krug veæ i da osvojimo to natjecanje. Ove sezone imamo puno bolji sastav, deèki se trude, imaju volju i to poštujem. Bez rada i žrtvovanja neke stvari se nikada neæe ostvariti.”

Za kraj možemo napisati da je sveuèilište Ivana Vrdoljaka, Vincennes University svladao sveuèilište Carl Sandburg rezultatom 91-82, a naš košarkaš zbog veæ ranije spomenute ozljede (leða) nije nastupio.

Latest Posts

NE PROPUSTITE