Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dino Rađa: Jedan od najvećih “what if” igrača za navijače Celticsa

Jedan od prvih međunarodnih igrača koji su se jako dobro “snašli” u NBA ligi, Dino Rađa, još uvijek je veliki “what if” za navijače Boston Celticsa.

Hrvat je izabran kao 40. pick drafta 1989. godine, ali počeo je igrati za Celticse 1993. Rađa je u svojoj rookie sezoni odmah napravio veliki iskorak, za 28 minuta na parketu je postizao prosječnih 15,2 poena uz 7,2 skoka po utakmici.

Nastavio je igrati još tri sezone, u kojima je i dalje pružao vrlo dobre igre, što mu je na kraju donijelo karijerni prosjek od 16,7 poena, 8,4 skoka i 1,4 blokade po utakmici. Međutim, ozljede su uništile njegove nade u dugovječnost u Americi, ali u intervjuu za španjolsku web stranicu El Mundo 2016. godine je Dino dodao još nekoliko otkrića o svom odlasku iz NBA lige te povratku na europske parkete.

Da, “razbolio” sam se, jer suigrače nije bilo briga. Izgubili smo utakmicu, a oni bi igrali karte, šalili se … A ja nisam takav. Ako izgubim utakmicu, postane mi loše. Zato sam odlučio da mi treba promjena sredine. Pokušao sam preći u bolju momčad, no nisam dobio tu priliku pa sam se vratio u Europu, gdje sam se borio za titule.

U to vrijeme su Celticsi bili loši i situacija u franšizi je bila nesređena, tako da Rađina kompetitivnost nije mogla doći do izražaja.

RAĐINA NBA STATISTIKA:

https://www.basketball-reference.com/players/r/radjadi01.html

https://stats.nba.com/player/129/career/

Latest Posts

NE PROPUSTITE