Thursday, February 9, 2023

ZADNJE OBJAVE

Dino Rađa: Jedan od najvećih “what if” igrača za navijače Celticsa

Jedan od prvih međunarodnih igrača koji su se jako dobro “snašli” u NBA ligi, Dino Rađa, još uvijek je veliki “what if” za navijače Boston Celticsa.

- Advertisement -

Hrvat je izabran kao 40. pick drafta 1989. godine, ali počeo je igrati za Celticse 1993. Rađa je u svojoj rookie sezoni odmah napravio veliki iskorak, za 28 minuta na parketu je postizao prosječnih 15,2 poena uz 7,2 skoka po utakmici.

Nastavio je igrati još tri sezone, u kojima je i dalje pružao vrlo dobre igre, što mu je na kraju donijelo karijerni prosjek od 16,7 poena, 8,4 skoka i 1,4 blokade po utakmici. Međutim, ozljede su uništile njegove nade u dugovječnost u Americi, ali u intervjuu za španjolsku web stranicu El Mundo 2016. godine je Dino dodao još nekoliko otkrića o svom odlasku iz NBA lige te povratku na europske parkete.

Da, “razbolio” sam se, jer suigrače nije bilo briga. Izgubili smo utakmicu, a oni bi igrali karte, šalili se … A ja nisam takav. Ako izgubim utakmicu, postane mi loše. Zato sam odlučio da mi treba promjena sredine. Pokušao sam preći u bolju momčad, no nisam dobio tu priliku pa sam se vratio u Europu, gdje sam se borio za titule.

U to vrijeme su Celticsi bili loši i situacija u franšizi je bila nesređena, tako da Rađina kompetitivnost nije mogla doći do izražaja.

- Advertisement -

RAĐINA NBA STATISTIKA:

https://www.basketball-reference.com/players/r/radjadi01.html

https://stats.nba.com/player/129/career/

Latest Posts

NE PROPUSTITE