Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dino Raða najbolji stranac u povijesti Celticsa

Iza našeg slavnog centra su igraèi poput èlana trofejnih Lakersa Ricka Foxa, odliènog šutera Wallya Szczerbiaka i jednog od najboljih dunkera uopæe Dominiquea Wilkinsa.

Povodom nastupa novoosnovanog NBDL kluba Maine Red Clawsa koji su na turneji izvan SAD-a novinari portala New England Sports Network složili su listu najboljih stranaca koji su nosili dres Kelta. Možemo biti ponosni na èinjenicu da se na prvom mjestu nalazi naš Dino Raða.

Na drugom mjestu iza nekadašnjeg centra Jugoplastike smjestio se Kanaðanin Rick Fox koji je odigrao 6 sezona u Bostonu prije osvajanja naslova s Lakersima. Treæi je Dominique Wilkins, jedan od najatraktivnijih igraèa u povijesti NBA i rasni strijelac koji je bio Raðin suigraè u njegovoj drugoj NBA sezoni. Èetvrti je Ukrajinac Vitalij Potapenko koji je u Celticsima odigrao 4 ponajbolje sezone svoje NBA karijere, a na petom mjestu je Wally Szczerbiak koji je prošlu sezonu odigrao u dresu Clevelanda.

Dino Raða izabran je kao 40. pick na draftu 1989. i odigrao je 4 sezone u dresu Bostona. Iako je to bilo razdoblje bez znaèajnijih uspjeha Kelta, Raða je bio njihov najbolji igraè. Kao rookie izabran je u drugu NBA petorku, odigrao je ukupno 224 utakmice s prosjekom od 16,7 koševa, 8,4 skoka, 1,3 blokade i 1,6 asistencija uz šut 49,7 %. Zbog svoje predane igre oèito je do danas ostao zapamæen od strane navijaèa i novinara koji prate  najtrofejniji NBA klub.

Latest Posts

NE PROPUSTITE