Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dion Waiters želi u 76erse?

Nije nikakva tajna – Philadelphia je i ove sezone loša momčad, loše izbalansirana i trenutno siromašna širinom, iako talenta ima, prvenstveno u Jahlilu Okaforu, Nerlensu Noelu i Niku Stauskasu. Ipak, sve to nije bilo dovoljno niti za jednu pobjedu ove sezone: Sixersi su jedina momčad u ligi bez pobjede, a takve momčadi nemaju baš magnetsku privlačnost za slobodne igrače. Međutim, jedan je navodno vrlo zainteresiran – bek-šuter Oklahome Dion Waiters.

Naime, Waiters je rođen u Philadelphiji, obitelj i većina prijatelja mu je tamo i vjerojatno bi bilo lijepo igrati pred svojima. Uz to, Waiters je na prvi pogled tip igrača kojim bi Sixersi trebali biti oduševljeni: vrlo talentirani scorer koji je dovoljno mlad da se od njega može očekivati napredak u budućnosti. Kako je napisao novinar Philadelphia Inquirera Keith Pompey:

„Waiters želi doći kući. Osim toga, zna da Sixersima nedostaje šuter. Lako je moguće da će dobiti vrlo bogat ugovor ovdje. Prema anonimnom izvoru, već je razgovarao o stanu nedaleko od dvorane kako bi se mogao bolje koncentrirati na igru.“

Naravno, nije dugo trebalo čekati odgovor Waitersa koji je objavio na Twitteru: „Ne vjerujte svemu što čujete, valjda je svijet takav, to nije došlo od mene. (…) Ne želim pozornost, nikad nisam bio takav. Ne zanima me novac, zanima me naslov prvaka s mojom braćom… #ThunderUP“

Naravno, Waiters nije glup i zna da ne smije otvoreno priznati ništa jer je još pod ugovorom s Thunderom, ali njegova eventualna želja za dolaskom ima logike. Iako ima solidne brojke ove sezone (11,5 koševa i 43% šuta, 48% trica za 27 minuta), nema razloga biti previše sretan svojom situacijom u Thunderu. Nesumnjivo Philadelphia nudi brojne mogućnosti, vjerojatan status prve napadačke opcije i sve lopte koje može ispucati. Druga je stvar koliko su Sixersi stvarno zagrijani, a koliko se radi o običnoj menadžerskoj igri i nabijanju cijene prije ljeta.

Latest Posts

NE PROPUSTITE