Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Generalni menadžer Bucksa: Uzbuđeni smo što smo potpisali Dragana Bendera

Dragan Bender je i službeno potpisao ugovor s Milwaukee Bucksima. Hrvat postaje četvrti europski igrač u momčadi nakon grčkog superstara i aktualnog MVP-ja Giannisa Antetokounmpoa, njegovog starijeg brata, Thanasisa Antetokounmpoa i turskog veterana Ersana Ilyasove. Bender je imao usmeni dogovor s CSKA-om iz Moskve te se trebao pridružiti aktualnim prvacima Europe u slučaju da ne pronađe NBA angažman.

Izjava Bucksa:

Dragan je talentirani mladi igrač i uzbuđeni smo što smo ga dodali našem timu, rekao je generalni direktor Jon Horst. Sa samo 21 godinom, Dragan će nastaviti razvijati svoju igru ​​radeći s trenerom Budom i sjajnim trenerskim timom.

Bender je igrao posljednje tri NBA sezone u dresu Phoenix Sunsa, a nakon što su ga Sunsi izabrali četvrtim ukupnim izborom na NBA draftu 2016. godine. U prošloj NBA sezoni je prosječno postizao 5,0 poena, uz 4,0 skokova i 1,2 asistencije za 18,0 minuta po utakmici, a igrao je u 46 utakmica. U svoje tri sezone u Sunsima, Bender je u 171 utakmici (64 starta) imao prosjek od 5,3 poena, 3,8 skokova i 1,2 asistencije.

Sunsi su ga odabrali nakon što je jednu sezonu igrao za Maccabi iz Tel Aviva (Izrael) u sezoni 2015-16, gdje je u 38 utakmica (3 starta) postizao 4,5 poena uz 2,5 skoka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE