Thursday, April 18, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dirk još planira igrati za Njemačku

Jedan od najemotivnijih trenutaka Eurobasketa dogodio se ovaj četvrtak kada je Njemačka izgubila od Španjolske i tako pred punom arenom u Berlinu ispala u prvoj rundi ovog prvenstva. Ne samo da je ispala pred svojom publikom, Njemačka se isto tako oprostila od svog najvećeg “izvoza” u smislu košarke – Dirka Nowitzkog.

Legenda Njemačke i Dallas Mavsa te sedmi najbolji strijelac u povijesti NBA lige oprostio se od nacionalnog dresa u suzama i to je zasada obilježilo tekući Eurobasket, ali sada Dirk okreće ploču te govori da bi 2016. na Olimpijskim Igrama možda i mogao zaigrati ponovo u dresu svoje reprezentacije. Kada je upitan o odlasku, rekao je: “Mislio sam da je ovo zadnja utakmica, ali kruži priča kako će Njemačka dobiti wild-card za pred-Olimpijski turnir. Sve ćemo vidjeti u narednim mjesecima te ćemo sljedeće ljeto sjesti i razgovarati. Međutim, u mojoj glavi, s reprezentacijom je sve gotovo.”

Nowitzki je inače, uz to što je sedmi najbolji u NBA ligi, i drugi najbolji strijelac u povijesti Eurobasketa iza Tonyja Parkera koji je do svog prvog mjesta došao upravo na ovom turniru. Iako ima 37 na leđima, Nowitzki je kroz ovaj Eurobasket dokazao da još ima snage u MVP-u finala iz 2011. (treba spomenuti utakmicu sa Srbijom, kada je prvo poluvrijeme terorizirao Orlove vanjskim šutem) ali ipak, pet utakmica u šest dana ima svoj danak na ovako starom igraču.

Postotci šuta u srednjim tridesetim za nekoga poput Dirka nije baš impresivno, ali svakako da nije neočekivano. Inače, 2013. u Sloveniji Dirk nije nastupio, a najbolji Eurobasket je imao u Srbiji kada je Nijemce predvodio do srebra s 26 poena i 11 skokova u prosjeku. Nowitzki je još na kraju kratko dodao: “Prije turnira rekao sam da ne bi igrao da Eurobasket nije u Njemačkoj. Ipak, morao sam se zahvaliti fanovima na bezuvjetnoj podršci koja je trajala svu moju karijeru i ovo je bilo jedno veliko hvala svima njima. Ako postoji i najmanja šansa da igram sljedeće ljeto, igrat ću, ali to će sigurno biti zadnje od Dirka Nowitzkog u dresu Njemačke.”

Latest Posts

NE PROPUSTITE