Friday, April 19, 2024

ZADNJE OBJAVE

Nowitzki preskočio Millera za 15. mjesto na ljestvici strijelaca

Nakon što je prije nepuna dva tjedna preskočio Jerryja Westa na 16. mjestu najboljih strijelaca NBA lige, Dirk Nowitzki ne pokazuje znakove stajanja. U sinoćnjem dvoboju Houstona i Dallasa Nowitzki je pogodio slobodno bacanje nakon tehničke greške Dwighta Howarda te se popeo na 15. mjesto najboljih strijelaca u povijesti NBA lige.

Sam Nowitzki je nakon susreta izjavio: “To nije loše. Očito, nisam mislio kada sam prvi put ovdje došao da  ću 15, 16 godina poslije biti na listi 15 najboljih strijelaca u povijesti NBA lige. Bila je ovo odlična večer, ali ja sam sretniji zbog pobjede, da budem iskren. To mi sada više znači nego bilo koji rekord”.

Poslije izvrsne jučerašnje partije gdje je sa svojih 35 koševa pomogao Dallasu da se vrati nakon 14 poena zaostatka i pobijedi Rocketse 123:120, Dirk je sada na čak 25.298 postignutih koševa u karijeri (gledajući samo regularnu sezonu), a broj će se sigurno povećati.

Sljedeći na listi je Kevin Garnett s 42 koša prednosti nakon što je sinoć zabio samo 4 koša u još jednom razočaravajućem porazu svojih Brooklyn Netsa protiv Charlotte Bobcatsa. Ako Dirk nastavi zabijati ovim tempom (20,6 koševa po utakmici) do kraja sezone bi mogao završiti na 10. mjestu, koje trenutno drži Oscar Robertson s 26.710 poena.

Latest Posts

NE PROPUSTITE