Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dirk Nowitzki želi ostati u Dallasu

Dirk Nowitzki planira izaći iz zadnje godine ugovora, te postati free agent ovog ljeta. Također, Dirk ponavlja da želi nastaviti suradnju s Mavsima i u svom jedinom NBA klubu i završiti bogatu karijeru. Podsjećamo da je ova sezona Dirku bila sedamnaesta u NBA ligi, te je s Dallasom osvojio i jedan naslov NBA prvaka 2011.godine.

Za sljedeću sezonu Dirk ima opciju igrati za 8,69 milijuna dolara, međutim izlaskom iz zadnje godine ugovora bi ostavio Mavsima mogućnost veće fleksibilnosti u pogledu plana dovođenja novih igrača.

Imam još jednu godinu ugovora, no mislim da je sad prava stvar da porazgovaramo“, rekao je Dirk za lokalni radio.

U sljedećih nekoliko tjedana planiram sjesti s Markom Cubanom i Donniejem Nelsonom i razgovarati na koji način je najbolje da poboljšamo uspjeh franšize. Nekako smo ovu sezonu ušli u playoff kao šesti na Zapadu, pobijedili samo jednu utakmicu Oklahomu od koje smo ispali u prvom krugu playoffa. Ovo će biti samo jedan potez kojim se nadam da ću pokrenuti lančanu reakciju u našu korist, da bi nam bilo bolje i da opet igramo na najvišoj razini.”

Pored vijesti o Dirku, neimenovani izvori tvrde da će centar Houston Rocketsa Dwight Howard biti jedan od prioriteta Dallasu u ovoljetnoj tržnici free agenata. Pritom se očekuje da Howard raskine ugovor s Houstonom. Najviše za dolazak Howarda u Dallas ,,lobira” krilo Dallasa Chandler Parsons koji ga je svojedobno nagovorio na dolazak u Houston prije tri godine.

 

Latest Posts

NE PROPUSTITE