Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dirk srušio Boston, odlièni Kobe, poraz Heata

Pobjeda aktualnih prvaka Mavericksa u Bostonu, 40 poena Bryanta Utahu, te drugi poraz u nizu Miamija obilježili su utakmice u NBA ligi odigrane u srijedu.

  • Rekorderi dana

  • Koševi: Kobe Bryant (40)
  • Asistencije: Deron Williams (13)
  • Skokovi: DeMarcus Cousins (19)
  • Ukradene lopte: Andre Iguodala (4)
  • Blokade: DeAndre Jordan (6)

Sedam sekundi prije kraja Nowitzki zabija za prednost Dallasa uz dodatno bacanje koje naravno pogaða, dok u zadnjem napadu, do tada prvo ime Bostona, Rondo gubi loptu uz aut-liniju i dvoboj je riješen. Premda nije bio posebno uèinkovit, Nowitzki je potezom u završnici prelomio susret. Nijemac je ukupno ubacio 16, a bolji je bio suigraè Terry s 18. Kod Celticsa jedini raspoloženi bili su Rondo s 24 poena i 7 asistencija, te Garnett koji je ubacio 16 poena uz 10 skokova.

Nakon što je u jednoj anketi (ESPN) zauzeo 7. poziciju u poretku najboljih igraèa u ligi Kobe Bryant se dodatno motivirao i razgoropadio. Prvo je Phoenixu ubacio 48, a potom je u Salt Lake Cityju presudio Utahu s 40. Lakersi su slavili nakon produžetka, a valja napomenuti da je upravo prva zvijezda “jezerèana” blokirala pokušaj domaæih za tri poena i nastavak dvoboja.

Povratak Wadea nikako da donese nešto pozitivno Heatu koji je poslije Golden Statea doživio drugi poraz u nizu, treæi ukupno, na gostovanju kod Clippersa. S druge strane, veliki trojac u svojim redovima je imala upravo momèad iz L.A.-a. Chris Paul je postigao 27 koševa uz 11 asistencija i 6 skokova, dok su po 20 dodali Griffin i Butler, s time da je Griffin imao i 12 skokova. Kod Miamija James je bio na stadnardnoj razini – 23 koša, 13 skokova i 7 asistencija.

Sacramento je do slavlja u Torontu stigao prvenstveno zaustavivši Bargnanija koji je ostao na 10 poena uz vrlo loš šut iz igre 2-13, a osim Španjolca Calderona (13 koševa i 10 asistencija), jedini koji je nešto pokazao protiv Kingsa bio je Brazilac Barbosa. On je “s klupe” ubacio 24. Odgovorio mu je s druge strane, takoðer ulaskom s klupe, Isiah Thomas s 20, dok je starter Evans bio prvo ime Sacramenta s 29 ubaèaja.

Povratak nakon kraæe stanke zbog trovanja hranom svog najboljeg strijelca Grangera, Pacersi su proslavili pobjedom nad Atlantom priskrbivši sebi 7. pobjedu koliko imaju i Hawksi. Granger je ubacio 24 poena, a pripomogao je i Josh Smith sa 16.

Bullsi su si mogli priuštiti odmaranje Rosea i Hamiltona u laganoj pobjedi nad najlošijom momèadi lige Washingtonom. Posao je odradio Lucas s 25 poena, te po 8 skokova i asistencija.

Veæ po obièaju Carmelo Anthony i Amare Stoudemire su predvodili Knickse koji su definitivno uhvatili pobjednièki ritam. Ovaj puta su u Madison Square Gardenu nadigrali Philadelphiu 85-79, a spomenuti dvojac je kombinirano ubacio 47.

U prožetak je otišao ogled San Antonija i Houstona, a slavili su domaæi Spursi na krilima raspoloženih Parkera (28 koševa i 8 asistencija) i Duncana (17 koševa i 11 skokova), dok su kod Rocketsa najviše pogaðali Lowry 22, Scola 20 i Martin 18.

Dodajmo da je Kevin Durant s 29 poena i 10 skokova donio pobjedu Oklahomi u New Orleansu, dok su Denver i New Jersey odigrali najuèinkovitiju utakmicu, a na koncu su bolji bili Nuggetsi predvoðeni Gallinarijem koji je ubacio 22. Kod gostujuæih Netsa se posebno istaknuo Farmer koji je ušavši s klupe za 23 minute ubacio 26 poena.

U tijesnoj zavšnici Magic je odnio pobjedu iz Portlanda, a zasluge pripadaju podjednako cijeloj momèadi jer su sedmorica ubacila dvocifreni broj koševa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE