Saturday, April 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Divac: Odnos Karl-Cousins nije idealan

Vlade Divac je od dolaska u Kingse više služio kao vatrogasac odnosa između Georgea Karla i DeMarcusa Cousinsa nego kao neki generalni menadžer. Međutim, sada je njegov posao još i gori sa hotheadom Rajonom Rondom koji je potpisao jednogodišnji ugovor sa Kingsima, te se još špekulira o dovođenju Josha Smitha, a ta svlačionica bi vrlo lako mogla prerasti u ratnu zonu. Svi problemi su počeli par dana prije drafta kada je na svoju ruku Karl krenuo da traži trade za Cousinsa iako su Divac i vlasnik Vivek Ranadive rekli „ne“ bilo kakvoj razmjeni sa ovim sjajnim centrom. Tada je Cousins na twitteru stavio emoji zmije (Karlov nadimak je inače zmija u travi), u suštini govoreći da mu se izuzetno ne sviđa što Karl radi.

Ipak, Divac insistira da će na početku sezone u listopadu ove godine i Karl i DeMarcus biti dio Kingsa. Upitan za odnos dvojca imao je ovo da kaže: „Moram biti iskren i reći da situacija nije najbolja, ali ja sam fokusiran da sastavim bolji tim za narednu sezonu. Mislim da sam uradio odličan posao u ovom free agency periodu, i sada je vrijeme za fokus na njih dva.“               

Cousins je navodno po Divcu i Ranadiveu kamen oko kojega se gradi franšiza, a od ostalih bitnih dijelova tu će možda ostati Rajon Rondo (ako se dovoljno dokaže u narednoj godini da dobije višegodišnji ugovor), Ben McLemore te naravno Willie Cauley-Stein koji je bio njihov izbor na ovogodišnjem draftu. Šta će se dešavati u Kingsima, nikom nije poznato a u kojem smjeru će krenuti Divac i ostatak uprave mislim da ni oni sami ne znaju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE