Tuesday, April 23, 2024

ZADNJE OBJAVE

Divac: On je najdominatniji igrač na svijetu

DeMarcus Cousins možda neće razumjeti odluke Sacramento Kingsa na draftu, a on je rekao kako su te poruke krivo shvaćene, ali ako ništa bar znamo kako njegov generalni menadžer misli o njemu. U intervjuu za CSN Bay Area, novinar James Ham je nedavno na prijateljskoj utakmici USA pričao s Vladom Divcem o Cousinsu, za kojeg kaže da je najbolji živući visoki igrač.

Bez razmišljanja“, rekao je Divac. „On je najdominatniji igrač na cijelome svijetu. I pošto sam iz Srbije, moram navijati za Srbiju, ali mi ih je žao. On će ih ubiti.“

Cousins je izgledao nezaustavljivo na priprema svoje reprezentacije za Olimpijske igre. Izgubio je kilaže zahvaljujući yogi, ali i dalje je daleko jači i sposobniji od svojih protivnika u bloku. Nekoliko momčadi u Rio će imati posebne igrače koje će ga čuvati dalje od skoka ili će ga pokušati zaustaviti u duelu jedan na jedan.

No, je li Cousins zaista najdominatniji igrač na cijelome svijetu ? Ovisi kakva je vaša definicija toga. Tradicionalno gledajući, ta nagrada ide Shaquille O’Nealu ili Hakeemu Olajuwonu, visoki igrači koji zahtijevaju double team. Po tim standardima, da, Cousins je zaista klasa. Marc Gasol, kad je zdrav, može biti najbolji all-around centar, ali on nije noćna mora u reketu kao što je to Cousins.

Ako malo proširite definiciju, onda Cousins i ne mora biti apsolutno najdominatniji igrač na planeti. Postoji puno argumenata i za Kevina Duranta, njegovog suigrača u reprezentaciji, njegova sposobnost da postigne koš s bilo kojeg dijela terena je još više zastrašujuća za suparničke trenere. Bi li ovo Divac rekao o Cousinsu da je radio s LeBronom Jamesom ili Stephenom Curryjem ? Teško.

Da zaključimo. Kad Olimpijske igre počnu, Cousins bi mogao biti nezaustavljiv u Riu. On je fizički puno jači na svojoj poziciji, a kvaliteta njegovih suigrača će ga učiniti još jačim nego što je u NBA-u. Divac se ima pravo bojati za Srbiju.

Latest Posts

NE PROPUSTITE