Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Divac: Shaq nije bio talentiran, samo snažan

Kad želite nekoga pohvaliti, možete to učiniti lijepo i jednostavno. Drugi način je pohvaliti nekoga i usput ga usporediti s nekim, usput omalovažavajući ovoga drugoga. Upravo takvu poruku su ostavile riječi Vlade Divca, bivšeg igrača i sadašnjeg potpredsjednika Sacramento Kingsa. Naime, u želji da pohvali prvu zvijezdu svoje momčadi DeMarcusa Cousinsa, Divac je rekao:

„Jako sam dugo u košarci i mogu reći da je on (Cousins) najtalentiraniji visoki igrač kojeg sam ikad vidio. Shaq nije bio talentiran, samo je bio snažan. Ja sam bio talentiran, ali ne i snažan.“ Ubrzo se ipak posuo pepelom naglasivši kako je Shaq ipak jedan od najdominantnijih igrača u povijesti košarke, a čak se i našalio odgovarajući na pitanje zašto omalovažava svog šefa (Shaq je manjinski vlasnik Kingsa) riječima: „On je uvijek bio moj šef.“

Ako ste pratili NBA košarku početkom 21. stoljeća, onda znate kako je rivalstvo između Lakersa i Kingsa bilo jedno od najvećih u ligi tih godina. Lakersi sa Shaqom i Bryantom bili su crna mačka za Kingse predvođene Chrisom Webberom koji su bili mladi, atraktivni i poletni, a činjenica da igraju u istoj diviziji samo je pojačavala međusobni animozitet. Taj rivalitet je 2002. godine gotovo prerastao u otvoreno gađenje kad su Lakersi pod kontroverznim okolnostima izbacili Kingse u finalu zapada nakon što je Divčeva momčad vodila 3-2. U tim godinama Divac je većinom izvlačio deblji kraj – Shaq je bio nabrijan i dominantan, na kraju i otvoreno bezobrazan prema Divcu i Kingsima, a Lakersi su u pravilu izlazili kao pobjednici.

Iako Divčev komentar očigledno ne stoji, jer svi koji su ikad gledali Shaqa znaju da takav rad nogu i okretnost igrača tolike mase nije nikad prije viđena, možemo razumjeti kako Divca i sve simpatizere Kingsa još uvijek žulja ta 2002. godina.

Latest Posts

NE PROPUSTITE