Saturday, July 27, 2024

ZADNJE OBJAVE

Baran uspješno otvorio March Madness

Noæas je krenuo March Madness za drugu diviziju sveuèilišne košarke. Jedini naš predstavnik na turniru je Nikola Baran, koji studira na sveuèilištu Rollins.

U prvom krugu su s teških 59:57 u produžetku pobijedili Alabama-Huntsville. Poèetak utakmice je potpuno pripao Alabami koja je povela s 20:5 veæ u prvih 8 minuta igre. No, Rollins se budi i sa serijom 9-0 uspijeva otiæi na odmor s minimalnim zaostakom 27:26.

U nastavku utakmice su ponovno bolje krenuli košarkaši Alabame, koji su poveli sa 6 koševa razlike, ali u nastavku kontrolu utakmice preuzimaju igraèi Rollinsa koji su 3 minute prije kraja vodili 6 koševa.  No, usprkos tome, Rollins se morao na kraju vaditi i zahvaljujuæi Ianu Scottu te njegovom polaganju su 16 sekundi prije kraja izborili dodatnih 5 minuta.

Napomenimo da su igraèi Alabame imali šut za tri poena, odnosno šut za pobjedu, no Zane Campbell nije bio uspješan. Rollins je zahvaljujuæi Ferrantiju koji je postigao èetiri koša u nastavku uspio slaviti i probiti se u èetvrtfinale regije South.

Nikola Baran je na parketu proveo 26 minuta i upisao 3 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Inaèe najbolji strijelac kod Rollinsa je bio Nick Wolf koji je upisao 12 poena, te uz to još pridodao 11 skokova.

Danas Rollins èeka, u 1 sat ujutro po našem vremenu, sudar s košarkašima Barrya, koje su ove godine veæ pobijedili. Više o tom susretu možete proèitati sutra na našem portalu.

Za kraj vam prinosimo i izjavu Nikole Barana koji je za našu web-stranicu nakon utakmice izjavio: “Teška ali vrlo važna pobjeda, s obzirom da se igra po sustavu eliminacije. Opet smo na poèetku slabije otvorili utakmicu i nismo mogli ništa pogoditi, ali obrana nas je digla i uspjeli smo se vratiti do kraja prvog poluvremena. Sutra igramo protiv Barrya kojeg smo pobijedili prije tjedan dana u finalu našeg konferencijskog turnira tako da dobro znamo njihovu igru, ali isto tako i oni dobro znaju našu. Biti æe dobra utakmica i dat æemo sve od sebe da pobijedimo!”

Latest Posts

NE PROPUSTITE