Baran uspješno otvorio March Madness

Noæas je krenuo March Madness za drugu diviziju sveuèilišne košarke. Jedini naš predstavnik na turniru je Nikola Baran, koji studira na sveuèilištu Rollins.

U prvom krugu su s teških 59:57 u produžetku pobijedili Alabama-Huntsville. Poèetak utakmice je potpuno pripao Alabami koja je povela s 20:5 veæ u prvih 8 minuta igre. No, Rollins se budi i sa serijom 9-0 uspijeva otiæi na odmor s minimalnim zaostakom 27:26.

U nastavku utakmice su ponovno bolje krenuli košarkaši Alabame, koji su poveli sa 6 koševa razlike, ali u nastavku kontrolu utakmice preuzimaju igraèi Rollinsa koji su 3 minute prije kraja vodili 6 koševa.  No, usprkos tome, Rollins se morao na kraju vaditi i zahvaljujuæi Ianu Scottu te njegovom polaganju su 16 sekundi prije kraja izborili dodatnih 5 minuta.

Napomenimo da su igraèi Alabame imali šut za tri poena, odnosno šut za pobjedu, no Zane Campbell nije bio uspješan. Rollins je zahvaljujuæi Ferrantiju koji je postigao èetiri koša u nastavku uspio slaviti i probiti se u èetvrtfinale regije South.

Nikola Baran je na parketu proveo 26 minuta i upisao 3 poena, 4 skoka i 2 asistencije. Inaèe najbolji strijelac kod Rollinsa je bio Nick Wolf koji je upisao 12 poena, te uz to još pridodao 11 skokova.

Danas Rollins èeka, u 1 sat ujutro po našem vremenu, sudar s košarkašima Barrya, koje su ove godine veæ pobijedili. Više o tom susretu možete proèitati sutra na našem portalu.

Za kraj vam prinosimo i izjavu Nikole Barana koji je za našu web-stranicu nakon utakmice izjavio: “Teška ali vrlo važna pobjeda, s obzirom da se igra po sustavu eliminacije. Opet smo na poèetku slabije otvorili utakmicu i nismo mogli ništa pogoditi, ali obrana nas je digla i uspjeli smo se vratiti do kraja prvog poluvremena. Sutra igramo protiv Barrya kojeg smo pobijedili prije tjedan dana u finalu našeg konferencijskog turnira tako da dobro znamo njihovu igru, ali isto tako i oni dobro znaju našu. Biti æe dobra utakmica i dat æemo sve od sebe da pobijedimo!”