Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dobar Cvjetièanin, North Carolina uzvratila Dukeu

Krajem veljaèe zapoèeli su konferencijski turniri koji su uvertira, a ujedno i posljednja prilika za ulazak na zakljuèni turnir lige popularniji kao March Madness. U konferenciji Atlantic Coast noæas smo mogli pratiti završene susrete prije konferencijskog turnira ukljuèujuæi derbi izmeðu North Caroline i Dukea. Naš Filip Cvjetièanin je u konferencijskom finalu odigrao još jednu odliènu utakmicu.

Prije nešto manje od mjesec dana, sin trenera Bostona Doca Riversa, Austin je sa zvukom sirene pogodio tricu za slavlje Dukea 85:84. Meðutim noæas su Blue Devilsi u prvom poluvremenu uknjižili samo 24 poena i veæ je tada odluèen pobjednik noæašnjeg susreta. Kod Tar Heelsa je Kendall Marshall drugi put u dva tjedna upisao 20 poena i 10 asistencija, a uz njega su double-double  uèinak uknjižili i Tyler Zeller (19 poena, 10 skokova) te John Henson (13 poena, 10 skokova). Kod Dukea su braæa Miles i Mason Plumlee kombinirano postigli 33 poena šutiravši 14-22 iz igre, dok je preostali dio momèadi šutirao loših 12-41.

Još jedan u nizu susreta koji nije bio u sklopu konferencijskog turnira je bio izmeðu dviju sigurnih putnika na March Madness, domaæeg Syracusea i Louisvillea. Louisville inaèe iznimno loše igra u konferencijskom dijelu, naime u tzv. regularnom dijelu upisali su 12 pobjeda u 13 odigranih susreta, dok su u jakoj Big East konferenciji u 18 utakmica upisali “tek” 10 pobjeda. Osmi poraz im je zadao ove godine superiorni Syracuse koji je ove sezone doživio poraz tek od Notrea Damea. U pobjednièkoj momèadi je Brandon Triche zabio 18 poena, 13 je pridodao Waiters dok je i potencijalni izbor prve runde drafta Joseph zabio 11. Dodajmo kako je najbolji košarkaš Syracusea, Fab Melo odigrao iznimno rezerviranu utakmicu upisavši tek 4 poena i 8 skokova za 34 minute. Kod poraženih je dvojac s klupe Russ Smith i Chane Behanan zabio svaki po 10 poena.

Odlièan Filip Cvjetièanin

Sveuèilište Florida Gulf Coast na kojem igra i naš Filip Cvjetièanin je noæas igralo finale konferencijskog turnira, koji je odreðivao putnika na završnicu NCAA lige, zvanu March Madness, ali nisu uspjeli pobijediti.

Belmont je bio bolji rezultatom 83:69 i tako se plasirao na March Madness, dok se Florida Gulf Coast može tek nadati da æe dobiti pozivnicu za završni turnir lige. Cvjetièanin je bio prvo ime svoje momèadi u prvih 20 minuta igre, postigao je osam od prvih deset poena svoje ekipe te je na poluvremenu imao 13 poena na svom kontu. Prednost od 13 poena imala je i njegova ekipa, ali nisu to uspjeli saèuvati do kraja. U drugom poluvremenu Belmont radi preokret i upisuje veliku pobjedu. Cvjetièanin je utakmicu završio s 13 poena i pet skokova.

Dodajmo, da je Filip je u sezoni odigrao sve 32 utakmice svoje ekipe te je prosjeèno ostvarivao 6,6 poena i 1,7 skok po utakmici. Ovdje možete proèitati i juèerašnji intervju s Filipom.

Prvaci Murray State i UNC-Asheville

Prvaci svojih konferencija postali su i UNC-Asheville (Big South) i 9-rangirana ekipa sezone, Murray State (OVC). Potonji su u finalu slavili protiv Tennessee Statea košem Jewuana Longa sedam sekundi prije kraja susreta. U pobjedi 54:52 su za Murray po 14 poena zabili Poole i Canaan, dok je najraspoloženiji u dresovima Tennessea bio Covington s 14 poena. Patrick Miller je završio susret s 9 poena, 8 skokova i 7 asistencija.

Iznenaðenje Illinois Statea

Za kraj izvijestimo kako je u polufinalu konferencijskog turnira u Missouri Valley konferenciji Illinois State iznenadio sveuèilište Wichita State. Naime, rijeè je o vodeæoj momèadi konferencije i ujedno 14 najboljem sveuèilištu ove sezone. Pobjednièka slobodna bacanja je 7 sekundi prije kraja zabio Tyler Brown (25p, 6sk) i time šokirao Shockerse. Inaèe, favorizirana Wichita je poèetkom drugog dijela vodila i 13 poena, meðutim nisu uspjeli zadržati prednost do kraja susreta. Toure Murry, koji je promašio za pobjedu, završio je susret s 15 poena, Ben Smith je uknjižio 14 poena i 13 skokova, dok je Joe Ragland zabio 17. Kod pobjednika je uz Browna odlièno odigrao i Jackie Carmichael koji je uknjižio double-double od 12 poena i 11 skokova.

Illinois State æe tako sutra u finalu odmjeriti snage protiv Creightona (24) koji je s uvjerljivih 99:71 pobijedio èetvrtu momèad konferencije, Evansville.

Latest Posts

NE PROPUSTITE