Thursday, April 25, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dobar Šarić, Dončić i Nowitzki srušili Warriorse

U dva ogleda između momčadi koje neće vidjeti doigravanje, našla su se i dvojica hrvatskih igrača. ‘Vukovi’ iz Minnesote gostovali su kod ‘Grizlija’ u Memphisu, a kao snažniji ovaj put su se pokazali ‘Vukovi’. DARIO ŠARIĆ je za 26 minuta igre postigao 11 poena (šut 3/9, trice 3/6, bacanja 2/2), uhvatio 4 lopte, podijelio 3 asistencije i imao po jednu osvojenu loptu i blokadu. Sjajan je bio Karl-Anthony Towns koji je uz 33 poena imao 23 skoka, dok je ‘Grizlije’ predvodio Mike Conley sa 23 koša.

U drugom susretu su ‘Sunca’ iz Phoenixa posjetila ‘Kraljeve’ iz Sacramenta koji teoretski još mogu nastupiti u doigravanju. Ali, teorija je jedno, a praksa nešto sasvim drugo, pa ih tamo ipak nećemo gledati. DRAGAN BENDER je kao i u prošloj utakmici – puno igrao, malo zabio. Četiri poena (šut 2/6) za 36 minuta igre skromno je Draganovo napadačko izdanje kojemu je pridodao 4 skoka, te po dvije asistencije i osvojene lopte. Iako je trice gađao 2/10 Devin Boker je bio prvi strijelac ‘Sunsa’ (32p-10a), dok je domaća momčad najraspoloženije igrače imala u Harrisonu Barnesu i Buddyju Hieldu. Obojica su postigla po 25 poena, a istakao se i srpski reprezentativac Nemanja Bjelica (13p-17s-5a).

Da im poraste mogućnost ulaska među osam najboljih momčadi Istoka, ‘Hornetsi’ su priliku tražili u susretu protiv ‘Celticsa’ (Kyrie Irving 31p-7s-6a). I našli je, jer su na krilima sjajnog Kembe Walkera (36p-11s-9a, 6 trica) slavili nakon velikog preokreta u posljednjoj četvrtini.

Igrači ‘Miamija’ su po očuvanje osmog, posljednjeg mjesta koje vodi u doigravanje, otišli u Washington kod tamošnjih ‘Čarobnjaka’. Uspjeli su i oni u svom naumu ponajviše zahvaljujući veteranu Dwyaneu Wadeu (20p-9s-5a), dok je domaći sastav vodio Jeff Green (25p-6s).

Predviđalo se da ‘Mavericksi’ na gostovanju kod ‘Warriorsa’ koji hvataju prvo mjesto Zapada, te ‘Pistonsi’ u Portlandu kod ‘Blazersa’ koji se bore za jedno od prva četiri mjesta, objektivno tamo nemaju što tražiti. Međutim, iako su na kraju poraženi, momci iz Detroita (Blake Griffin 27p) su pošteno namučili ‘Blazerse’ (Damian Lillard 28p-6s-9a), dok su ‘Mavericksi’ u ‘Oracle Areni’ u Oaklandu priredili pravi šou pregazivši domaće ‘Ratnike’ sa pomalo nestvarnih 35 poena razlike. Predvodnik ovog malog čuda bio je s novim ‘triple-double’ učinkom neuhvatljivi Slovenac Luka Dončić (23p-11s-10a), ali zvijezda večeri je ipak bio ‘Plavi anđeo’ Dirk Nowitzki koji je u oproštajnom susretu u Oaklandu ubacio 21 poen, uz 5 skokova i 2 blokade, gađajući trice 5/8: https://www.youtube.com/watch?v=TnJVEzYkjI8. Domaće, koji su igrali bez Stepha Curryja, predvodio je Kevin Durant (25p).

Odigrana su i dva susreta prije kojih su gosti bili apsolutni favoriti. I dok je ‘Jazz’ (Rudy Gobert 21p-14s) u Chicagu protiv ‘Bullsa’ (Lauri Markkanen 18p-10s) bio više nego uvjerljiv, ‘Sixersi’ (Joel Embiid 27p-12s) ulogu favorita u Atlanti nisu opravdali izgubivši u dramatičnom finišu od tamošnjih ‘Hawksa’ čiji je mladi lider Trae Young (32p-6s-11a) bio najbolji pojedinac susreta, ali i čovjek odluke ovim košem u posljednjoj sekundi: https://www.youtube.com/watch?v=HyPSYA5DG9o

Latest Posts

NE PROPUSTITE