Friday, April 26, 2024

ZADNJE OBJAVE

Dobre vijesti za Houston

Navijaèi Houston Rocketsa ovih dana imaju razloga za veselje. Dva glavna igraèa, Tracy McGrady i Yao Ming veoma se dobro oporavljaju od ozljeda i trebali bi igrati slijedeæe sezone.

Poèetak ovoga tjedna donio je dobre vijesti za Rocketse. Prvo je objavljeno kako se Tracy McGrady nakon operacije lijevog koljena odlièno oporavlja i kako bi se mogao vratiti na teren prije predviðenoga datuma. McGrady polako poèinje s košarkaškim treninzima, no ne oèekuje se da æe biti spreman za prvi dan trening kampa Houstona.

Podsjetimo, McGrady je prošle sezone odigrao 35 utakmica i osjeæao je probleme s koljenom. Zbog toga je odluèio preskoèiti neke utakmice, ali koljeno je još uvijek stvaralo probleme. Zbog toga su se krajem veljaèe ove godine odluèili na operaciju problematiènog koljena. U 35 odigranih utakmica igrao je prosjeèno 33 minute te postizao 15.6 poena.

Yao Ming je za razliku od svoga suigraèa odigrao skoro cijelu prošlu sezonu. Odigrao je 77 utakmica regularne sezone te 9 utakmica doigravanja. Ipak u doigravanju stopalo nije izdržalo te se Ming ozlijedio u treæoj utakmici doigravanja protiv Los Angeles Lakersa. Stopalo nije dovoljno dobro zacijelilo te se Ming podvrgnuo novoj, složenoj operaciji u kojoj je presaðen dio kosti i promijenjen oblik stopala. Da nije operirao stopalo, najvjerojatnije bi morao prekinuti svoju košarkašku karijeru.

Iako su prve procjene nakon operacije bile da æe propustiti cijelu slijedeæu sezonu, posljednje informacije govore kako bi se Ming mogao vratiti na parket veæ slijedeæe sezone. Naravno, ne na poèetku sezone, ali mogao bi pomoæi Rocketsima u drugom dijelu sezone te doigravanju (ako ga izbore).

Mingov oporavak teèe veoma dobro“, izjavio je GM Rocketsa Daryl Morey. “Sudeæi prema onome što èujem od doktora, sigurno neæe završiti karijeru zbog ove ozljede. Kost dobro zarasta i nije sigurno kada æe se vratiti na parket, ali nije otpisan povratak veæ slijedeæe sezone.

Ming je operiran u srpnju te još uvijek nosi gips i hoda pomoæu štaka. Ipak, ubrzo bi ih se trebao riješiti te zapoèeti s rehabilitacijom.

Ovih je dana èesto u dvorani“, nastavio je Morey. “Poèeo je dosta dobro pogaðati iz sjedeæe pozicije. Rekao sam mu da æe se sav taj trud isplatiti ako u Finalu NBA lige padne na pod te pogodi šut s poda sa zvukom sirene za pobjedu.”

A na putu do Finala Rocketsi više ne raèunaju na Rona Artesta koji je potpisao za prvake Lakerse, a Von Wafer se bori protiv recesije potpisivanjem unosnog ugovora za Olympiakos. Ipak, umjeto Artesta doveden je Trevor Ariza, igraè koji je imao velikog udjela u igri Lakersa pri prošlosezonskom osvajanju naslova NBA prvaka.

Latest Posts

NE PROPUSTITE