Saturday, April 20, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Clippersi i Lakersi nisu rivali

Bez obzira što igraju u istome gradu, dijele istu dvoranu, trener Doc Rivers ne smatra “svoje” Los Angeles Clipperse i “bratske” Los Angeles Lakerse rivalima.

“Lakersi su bili prilično dominantni. Mi smo tek počeli pobjeđivati. Iskreno, mi trebamo puno više postići da to možemo nazvati rivalstvom. Mislim da to još nismo postigli”, rekao je Rivers.

Rivers je naljutio navijače Lakersa zbog odluke da se banneri i umirovljeni dresovi Lakersa pokrivaju tijekom domaćih utakmica njegovih Clippersa, iako time nije imao namjeru uvrijediti Lakerse. Ako ništa, poštovanje koje ima prema Lakersima je razlog zbog kojega ne vjeruje da su Clippersi i Lakersi trenutno rivali.

“Mi moramo pobijediti još puno playoff utakmica. Oni se mogu s time pohvaliti, mi ne. Takvo poštovanje mi moramo zaslužiti. Oni su to zaslužili tijekom njihove povijesti”, dodaje Rivers.

Nakon što je komesar lige David Stern blokirao razmjenu u kojoj bi Chris Paul išao u Lakerse, a Paul je na kraju završio u Clippersima, mnogi su to vidjeli kao početak rivalstva, no ponajbolji razigravač današnjice se ne slaže s time: “Sjećam se kada sam prvu puta došao ovdje svi su govorili da rivalstvo ne postoji ako uvijek ista ekipa pobijedi. Byron Scott mi je govorio da su rivalstva stvorena u playoff utakmicama, a mi protiv Lakersa nismo igrali u takvim utakmicama.”

Upravo će ove dvije utakmice nastupiti prvoga dana nove sezone, koja započinje večeras. Sezonu otvaraju Pacersi i Magic, nakon njih slijedi derbi Istoka između Heata i Bullsa, a posljednji susret dana je onaj između gradskih suparnika Clippersa i Lakersa.

Latest Posts

NE PROPUSTITE