Friday, March 29, 2024

ZADNJE OBJAVE

Doc Rivers: Moram naći bolje igrače s klupe

Los Angeles Clippersi su ovom doigravanju bili na vrhu svijeta, a zatim ponovno pali na dno. Prošli su kroz pravi vrtuljak emocija. Prvo su u fantastičnoj seriji u sedam utakmica izbacili aktualne prvake Spurse. Nakon toga su nastavili s dobrim igrama i uništavali Rocketse te poveli 3-1 u seriji. Proglašeni su glavnim favoritima za naslov, a ljudi su klicali Chrisu Paulu kako više nije choker te kako će konačno doći dalje od polufinala doigravanja. No tada je na scenu stupila poznata kletva Clippersa. Ni 19 poena prednosti dvije i pol minute prije kraja treće četvrtine šeste utakmice im nije bilo dovoljno. Momčad iz Los Angelesa je prokockala tu prednost i izgubila i sljedeću utakmicu te ispala iz doigravanja.

Jedan od glavnih problema Clippersa tijekom cijele sezone je bila klupa. Kada bi zamjene ušle u igru, prednost bi se redovito topila, izuzev u slučajevima ludih serija Jamala Crawforda. Ostali igrači poput Austina Riversa i Glena Davisa nisu baš tip igrača koji će imati veliki utjecaj na utakmicu. Stoga je jedan od glavnih zadataka ovog ljeta unaprijediti dubinu ekipe, a to zna i trener/generalni menadžer – Doc Rivers.

Moram napraviti bolji posao u pronalaženju igrača s klupe. Moramo naći svježu krv, što će biti vrlo teško jer smo financijski ograničeni.“

Centar DeAndre Jordan je naime slobodan igrač te će momčad, ako ga potpišu pod maksimalnim ugovorom (što im je vjerojatno u interesu budući da u slučaju da Jordan potpiše za drugu momčad, nemaju novca za njegovu zamjenu, a ovako mogu produljiti njegov ugovor na temelju bird rightsa), biti debelo iznad salary capa. Sve što će moći ponuditi je,uz veteranske minimalne ugovore, ugovor na tri godine vrijedan 3.3 milijuna dolara po sezoni. Kako Rivers s time planira poboljšati klupu, zaista ne znamo.

Latest Posts

NE PROPUSTITE